Felvételizők, figyelem! Ezeket mindenképp nézzétek át a véglegesítés előtt
Fotó: Illusztráció

Ezeket érdemes még egyszer ellenőrizni, mielőtt végleg befejezitek a felvételi jelentkezést, dokumentumpótlást vagy a sorrendmódosítást. Mivel nem minden hiányzó dokumentumról kaptok hiánypótlási felszólítást, ne hagyjátok ki az utolsó nagy ellenőrzést.

Legkésőbb 2019. július 12-ig van lehetőségetek módosítani az egyetemi, főiskolai jelentkezéseteken, legyen az dokumentumpótlás vagy éppen sorrendmódosítás - ezután végleg lezárul a jelentkezés.

Mielőtt belevágnátok a nyaralásba vagy kezdetét venné a felvételi utáni nagy pihenés, még egyszer mindenképp ellenőrizzétek, hogy minden fontos dokumentumot feltöltöttetek-e, minden adat helyesen szerepel a jelentkezési lapotokon és minden előre kiszámolt pluszpontot igazoló papírt feltöltöttetek-e. Mivel nem minden dokumentumhiányról jön külön értesítés, érdemes alaposan átnézni, mindent megcsináltatok-e. Nézzétek meg azt is, hogy azokat a papírokat, amiket külön kérhetnek az egyetemek elküldtétek vagy feltöltöttétek-e már.

Azt, hogy jelenleg mennyi ponttal számolhattok az adott szakokon, itt megnézhetitek. Ha még taktikáznátok a pontokkal, akkor itt pedig kiszámolhatjátok, hány pontotok van jegyeitek és az érettségitek alapján. Ha pedig mesterképzésre vagy diplomásként alapképzésre jelentkeztetek, itt megnézhetitek, hogyan kalkulálhattok a pontjaitokkal.

 

Forrás: eduline.hu