Felvétel a Bozsik Akadémiára
Szeptember 30-áig jelentkezhetnek a Bozsik Akadémia képzésére a 2001-ben és 2002-ben született, idén nyolcadikos, focista múlttal rendelkező gyerekek. Az osztályba bekerülő 22 sportolót a tanév végéig tartó, többfordulós folyamatban választják ki a szakemberek.

Idén már hatodik alkalommal hirdetnek képzést azoknak a fiúknak, akik a 2015-16-os tanévben fejezik be általános iskolai tanulmányaikat, 2001-ben vagy 2002-ben születtek és korábban már szervezett keretek között futballoztak, hiszen a Bozsik Akadémia az előképzett gyerekeket várja. A jelentkezőknek szakmai önéletrajzot kell írni, amelyben ki kell térni a labdarúgó múltra.

 

Többszintű felvételi

 

A komplex felvételi eljárás során általános fizikai és mentális képességeket vizsgálnak a szakemberek. A szakmai önéletrajzon kívül elérhetőségeket is meg kell jelölni a jelentkezési lapon, valamint egy regisztrációs lapot is ki kell tölteni a későbbi információáramlás érdekében. A Bozsik Akadémia 2016 szeptemberében induló osztályába 22 focistát vesznek fel, akik a felnőttcsapat utánpótlását képezhetik.

 

Cél az utánpótlás-nevelés

 

Neumann Gábor, a Bozsik József Labdarúgó Akadémia vezetője azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a Nyíregyházi Sportcentrum Kft. jogelődjének, a Nyírsuli Kft.-nek alapító okiratában az szerepelt, hogy a Bozsik Akadémia feladata a Nyíregyházi Spartacusnak megfelelő minőségű és szintű játékosokat nevelni. A vezető hozzátette, ezért jött öt évvel ezelőtt az ötlet, hogy ne maradjanak le az ország nagyobb klubjaitól, itt is megszervezik az akadémiai szintű képzést, ettől remélve azt, hogy minél több, magasabban képzett gyerek játszik majd a Nyíregyháza Spartacusban.

 

Bázisiskola a Széchenyi

 

A Bozsik Akadémia képzésére felvételt nyert tanulók a bázisintézmény, a Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium diákjai lehetnek, de mellette a korábban felmerült igények miatt lehetőség van arra is, hogy akár a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, esetleg a Krúdy Gyula Gimnáziumban tanuljanak.

[REKLAM]

A Bozsik Akadémia diákjainak azonban speciális tanrendjük van, ami eltér az általános tantervű középiskolákban megszokottaktól. A focisták a nappali képzés keretein belül edzés- és sportelméletet, élettant, pedagógiát és pszichológiát is tanulnak, hiszen érettségi után OKJ-s edzői végzettséget is szerezhetnek. A felvételt nyert diákoknak lehetőségük van arra, hogy a szervezett és egyéni életmód miatt kollégiumban lakjanak, de aki ezt nem igényli, otthonából is járhat a Bozsik Akadémia elfoglaltságaira.

 

Közeleg a jelentkezési határidő

 

A sportszervezet 2016 szeptemberében induló képzésére 2015. szeptember 30-áig jelentkezhetnek az érdeklődők. Az oktatással és a felvételi eljárással kapcsolatos információk megtalálhatóak a www.akademia.nyirsuli.hu, illetve a www.nyirszikszi.hu weboldalakon is, de felvilágosítást kaphatnak a 06-30/403-4651-es telefonszámon is.

Mikita Eszter