Felújítják a Krúdy Gyula utcai sportpályát
Az évek óta elzárt közterület hamarosan újra fogadja a sportolni, kikapcsolódni vágyókat. A beruházásra a város 1,5 millió forintot fordít.

Dolgoznak a munkagépek a Krúdy Gyula utcai sportpályán. A régi salakos futópálya felújítása zajlik az egykor szebb napokat is megélt közterületen. Az évek óta elhanyagolt pályát korábban randalírozások miatt zárták be, később a szomszédos Zelk Zoltán Általános Iskola diákjai vették használatba. Egy ideje azonban már üresen állt. Két évvel ezelőtt döntés született a sportpálya eredeti funkciójának visszaállításáról, megnyitásáról is. A munkálatok már megkezdődtek, első lépésként a területet megtisztították az elvadult növényzettől, valamint megtörtént a fák gallyazása, az elszáradt koronarészek eltávolítása. A terület áttekinthetősége és tisztasága érdekében továbbá kiszedték azokat a cserjéket is, amelyek felfogták az eldobott szemetet.

További képekért kattintson a fotóra!

Jelenleg a régi salakos futópálya, valamint a salakos kispályás labdarúgó pálya felújítása zajlik – emelte ki a munkálatok kapcsán Keczkó János, a NYÍRVV irodavezetője. A felújítás részeként kicserélik a pálya labdafogó hálóját, padokat, szelencéket helyeznek ki, valamint szegélykövekkel teszik rendezettebbé a területet.

A sportpálya eredeti funkciójának helyreállítását követően funkcióbővítésben is gondolkodik a városüzemeltető cég, játszóteret vagy kondiparkot terveznek. Ezzel kapcsolatban az érintett lakókat fórumon kérdezik majd meg. A felújított pályát a tervek szerint 2016 őszére készül el. A beruházásra a város 1,5 millió forintot fordít.

Piszár Tünde

(Fotó: Kohut Árpád)