Félmilliós pénzdíj
Nyíregyháza legnagyobb pénzdíjazású teremfoci tornáját rendezik december végén a FILO focicsarnokban. Az első négy helyezett között több mint félmillió forintot osztanak szét. A csapatokban élvonalbeli labdarúgók is szerepelnek.

December 26-27-én ismét benépesül a FILO focicsarnok. Immár 6. alkalommal rendezik meg a Fuxtec-Sunshine FM műfüves teremlabdarúgó tornát. A pénzdíjas verseny iránt nagy az érdeklődés, mivel 550 ezer forintot osztanak szét az első négy helyezett között.

Rekordot dönthetünk, mert a tervezett 32 csapatnál már most több jelentkezett. Nem kizárt, hogy háromnaposra kell bővítenünk az eseményt – mondta Balogh Béla ügyvezető, Sunshine FM.

Nevezni már lehet, egészen december 20-áig. Több mint harminc csapat már jelentkezett. A játékosok között olyanok is vannak, akik élvonalban, vagy az NB II-ben szerepelnek.

A bajnokságok befejeződtek, és egy rövid pihenő után a labdarúgóknak már hiányzik a játék. Ezért baráti társaságként beneveznek a tornára, de több alkalommal is született már meglepetés, amikor olyan együttesek szenvedtek vereséget amatőröktől, ahol több NB-s futballista is szerepelt – mondta Márton Péter főszervező.

A csapatokat négyes csoportokba sorsolják, majd a körmérkőzések után december 27-én következik az egyenes kiesés szakasz, és ekkor rendezik a helyosztókat, illetve a döntőt is. Nyíregyházáról több utánpótlás együttes is indul, így a Bozsik Akadémia U18-as gárdája is nevezett a kupára.

Dankó László