Félmilliós összdíjazás
Hetedik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán a Fuxtec Sunsine FM Műfüves teremlabdarúgó tornát. A verseny pénzdíjas, a legjobbak között fél millió forintot osztanak szét.

 December 26-27-én ismét benépesül a Filo Csarnok, ekkor rendezik a 7. Fuxtec Sunshine FM teremlabdarúgó tornát. Az eseménynek az elmúlt években nagy sikere volt, a helyosztókon például végig telt ház volt a létesítményben.

- Tavaly nézőcsúcsot döntöttünk, remélem idén is sokan kilátogatnak majd. Karácsony után sokaknak jelenthet jó kikapcsolódási lehetőséget a torna - mondta Balogh Béla a Sunshine FM vezetője.

A torna pénzdíjas, az első négy helyezett között 500 ezer forintot osztanak szét, de különdíjakat is átadnak a legjobb játékosoknak és a gólkirálynak. A tornán élvonalbeli, és NB-II-es labdarúgók is játszanak, többek között a Szpariból, Cigándról, Balmazújvárosból és Kisvárdáról. De érkezik együttes Budapestről is.

- Nagy az érdeklődés a csapatok részéről, volt aki már nyáron felhívott, hogy szeretnének nevezni. Tavaly nagy csatákat láthattunk, remélhetőleg most is így lesz - mondta Márton Péter főszervező.

A mérkőzéseket műfüvön vívják, és rendszerint sok a gól. A névadó szponzor ezért is döntött úgy, hogy a következő évben is támogatja a tornát.

- Nyíregyházán szeretik a focit, sokan már velünk azonosítják ezt a kispályás tornát, ezért is szeretnénk folytatni a jövőben is az együttműködést – mondta Szekeres László a Fuxtec Kft. ügyvezető.

A kupára december 20-ig lehet nevezni, és 25 csapat már jelezte részvételi szándékát. Összesen 32 együttes vehet részt a tornán.

Dankó László