Felmérés a közlekedésről
Nyíregyháza közlekedési stratégiáját megalapozó felmérést készít az önkormányzat, amelyhez kérdőíveken várják a lakossági észrevételeket. A cél, hogy az utasok érdekeit jobban szolgáló buszközlekedés, biztonságos kerékpáros útvonalak, valamint tiszta, és fenntartható városi közlekedés valósuljon meg az elkövetkező évek fejlesztéseinek segítségével. A kérdőívek kitöltői között nyereményeket is kisorsolnak.

Az elmúlt években a fejlesztéseknek és beruházásoknak köszönhetően folyamatosan változott a megyeszékhely közlekedése és infrastruktúrája. Évente 1 milliárd forintnyi forrásból több új út és járda épült, számos csomópontot alakítottak át, körforgalmakat létesítettek, tovább bővült, és már most 50 kilométeres a kerékpárút hálózat, és idén új autóbuszok is javítják majd a tömegközlekedést. A január 26-án indult és február 12-ig tartó lakossági felmérés célja, hogy komfortosabb és az utasok érdekeit jobban szolgáló buszközlekedés, biztonságos kerékpáros útvonalak, valamint mindenki számára elérhető, tiszta, és fenntartható városi közlekedés valósuljon meg az elkövetkező évek fejlesztéseinek segítségével. Rendes Sándor a Polgármesteri Hivatal szóvivője elmondta, az idei évben a fejlesztésekhez 2 milliárd forint többletforrás áll a város rendelkezésére, ami indokolja, hogy a városlakók véleményét is megkérdezzék és beépítsék a tervekbe.

 

VÉLEMÉNYÉRT NYEREMÉNY

 

A kérdőíveket a városlakók elektronikusan a www.nyiregyhaza.hu/kozlekedes oldalon, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban, a város nagy bevásárló központjaiban, forgalmas közintézményeiben tölthetik ki február 12-ig. A kitöltők sorsoláson vesznek részt, amelyen értékes nyeremények találnak gazdára. Az első díj egy városi roller, a második díj családi belépőjegy az Aquarius Élményfürdőbe 2 felnőtt és 2 gyermek részére. A harmadik díj pedig családi belépőjegy a Nyíregyházi Állatparkba hasonlóan 2 felnőtt és 2 gyermek részére. A nyeremények sorsolására április 21-én kerül sor a „Helló Nyíregyháza" rendezvény keretében.

Szoboszlai Tibor