Felkészülés – nemzetközi versenyek előtt az úszók
Több nemzetközi edzőtáboron vannak túl a nyíregyházi úszók. A versenyzők a nyári szezonra készülnek, és több rangos viadalon állnak rajtkőre.

Sóstón ismét ideális körülmények között készülhettek a téli időszakban a Nyíregyházi Sportcentrum úszói. A fedett 50 méteres medencének köszönhetőn sikerült elvégezni a tervezett munkát, és több nemzetközi edzőtáborba is elutazhattak a sportolók, akik között válogatottak is vannak.

– Szurovcsák Ivett, Buskó Csenge és Trizner Olivér is tagja a korosztályos nemzeti csapatnak, így külföldi edzőtáborokban is készülhettek. Hollandiában és Dubai-ban is voltak edzések, idehaza pedig Győrben vehettek részt egy kéthetes edzőtáborban a versenyzőink. Jó formában vannak, bízunk abban, hogy a korosztályos bajnokságon majd dobogóra állhatnak – mondta Urbin Tamás vezetőedző.


A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül hatan tagjai a jövő bajnoka programnak, Cserfalvi Olaf és Hatházi Dóra pedig ranglistavezető korosztályában. Buskó Csenge tartalékként bekerült a Baku Eurogames-re készülő csapatba.
– Szinte egy időben lesz Bakuban a verseny a magyar felnőtt bajnoksággal, mely ezúttal nyolcnapos lesz. Ha nem utazok a nemzetközi tornára – mely az ifi EB szintjének felel meg –, akkor a magyar bajnokságban szeretnék jól szerepelni – mondta Buskó Csenge.

A felnőtt OB-t Győrben rendezik. Csenge 5 számban is rajtkőre áll, és szeretne döntőbe jutni, valamint egyéni csúcsokat javítani. A fiatalabbak közül Gyula Sándor tanítványai meghívást kaptak Oroszországba, így Szentpéterváron edzőtáborozhatnak. Ami a felkészülés további menetét illeti, a napokban lekerült a sátor a sóstói 50 méteres medencéről, a jövő héttől ismét ott edzenek az úszók.

Dankó László