Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki felakasztotta kutyáját

A Nyíregyházi Járásbíróság 2020. május 7-én meghozott büntetővégzésével O.B. vádlottal szemben 1 év – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetést szabott ki állatkínzás bűntette miatt.

 

A tényállás szerint a vádlott 2019. augusztus 14-én ittas állapotban ment haza tiszanagyfalui lakóházába, ahol bántalmazni kezdte a néhány nappal korábban befogadott 1 év körüli kiskutyát. A férfi egy bálásmadzagból készített hurkot akasztott a kutya nyakába, majd felkötötte a szobában lévő gerendára. Miután a kutya elpusztult, a férfi a tetemet zsákba rakta, és egy közeli ingatlan udvarán lévő árnyékszékbe rejtette.

Mivel az ügy megítéléséhez szükséges iratok rendelkezésre álltak, a bíróság tárgyalás megtartása nélkül hozott büntetővégzést az ügyben, és állapította meg a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság postai úton kézbesítette végzését a vádlottnak, az ügyésznek és a védőnek pedig elektronikusan küldte el. A felek a rendelkezésükre álló határidő alatt nem kérték tárgyalás tartását, így a bíróság végzése 2020. május 21-én jogerőre emelkedett.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék