Félévszázados jubileum a színpadon
Koncertet ad a Zenith együttes június 23-án, este 8 órától a Hotel Sóstó katlanjában.

 Jól tudjuk, csillagászati fogalom a zenith, és jól tudjuk a csúcspontot célozta meg az 1967 nyarán, a Kék Vörös együttes tagjaiból megalakult nyíregyházi pop- rock együttes, a Zenith. Az alapítók: Borda István, Jakab Ádám, Lőricz István, Roskó Béla és Zboray Károly. Közülük többen játszanak a tűzijátékos júniusi sóstói koncerten, de az öregfiúk csapatát erősítik az ifjabbak: Bari Lajos, Dömötör Sándor, Dömötör Sanka, Száraz Tamás, Vörös Lajos – na, és a lányok: Molnár Renáta és Zentai Edit.

Műsoron a 70-es évek pop-rock slágerei – Illés, Omega, Metró, aztán a Luxemburg Rádióból lehallgatott nyugati sztárok dalai a Deep Purple-től a Led Zeppelinig. A hazai könnyűzenei rádiózás atyja, Komjáthy György is forgatta dalaikat a Petőfi Rádióban, hiszen országos fesztiválok aranydiplomás, díjazott csapata volt a Zenit. Az örökké divatos nosztalgiahullámot meglovagolva számítanak régi rajongóikra, akik a 11- kor záró sóstói Parkból gyalog indultak haza a mámoros koncertek után a városba. Vagy akik a Lecsóban – az akkori Konzervgyárban mulattak zenéjükre – sőt, talán velük tartanak majd gyerekeik, akár unokáik is!

A Zenith az indulás után nem sokkal feszegette a profi kategória határait, de ők sosem hagyták el a várost, mint az Edda. Pataky Attiláékkal felváltva játszottak hétvégeken Rakamazon…de szerepeltek ők egy színpadon Demjén Ferenccel, a Budai Ifjúsági Parkban a Vadmacskákkal, vagy a Mini Együttessel is.