Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak – Erdélyben táborozott a Kazinczy 75 tanulója

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének 75 tanulója és hét pedagógusa varázslatos öt napot töltött el Erdélyben, az Ivói Erzsébet-táborban. Az kirándulás lehetőségére nevelési intézmények pályázhattak. A kikapcsolódás Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány jóvoltából valósul meg.


Amikor először hallottunk az Erzsébet tábor programról, és azon belül arról, hogy Erdélyben nyaralhatnak a gyerekek, elhatároztuk, hogy megpályázzuk ezt a lehetőséget. Az ötletet a szülők és a gyerekek is támogatták. A szűkre szabott határidő ellenére sikerült minden gyermek részére beszerezni az utazáshoz szükséges okmányokat.

– mesélte Heteyné Timándi Tünde tagintézmény-vezető, aki elkísérte a kazinczysokat az utazásra.

A táborozók július 22-én, vonattal indultak útnak. Debrecenben szálltak fel a kocsikra, amely elvitte őket Gyergyószentmiklósra. A hálókocsis fülkéket pillanatok alatt belakták a gyerekek, akiknek már a vonaton ajándékokkal kedveskedtek a szervezők. Minden táborozó kapott egy pólót, egy baseball sapkát, egy kulacsot, egy hátizsákot és egy törölközőt.

Az érkezést követően buszok várták őket, melyekkel eljutottak Ivóba, a táborhelyre. Öt nap alatt változatos programok vártak a gyerekekre. Volt Ki-Mit-Tud, számháború, sorverseny, vetélkedő, táncház, disco, koncert, éjszakai kalandtúra, kézműves foglalkozás, kürtőskalács készítés, és kirándulások. A nyíregyházi gyerekek ellátogattak Parajdra a sóbányába, Csiksomlyóra, és a Hargitákra. Ottlétükkor megtekintette a tábort Novák Katalin Család-és Ifjúságügyért felelős Államtitkár Asszony, így a gyerekek még a Magyar Televízió képernyőjén is feltűntek.

A programokra mindig az Erzsébet tábor indulója hívta a táborozókat, amit az ötödik nap végére már kívülről fújtak.

– számolt be a hét eseményeiről a tagintézmény-vezető.

Heteyné Timándi Tünde hozzátette, felejthetetlen egy hetet töltöttek el Erdélyben, amit köszönnek az Erzsébet Táborok Alapítványnak!

 

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének táborozói