Fejlesztették a város csapadékvíz elvezető hálózatát és a vízvisszatartási célú tározókat

Európai Uniós, közel bruttó 663 millió forintos összköltségből valósult meg a projekt öt szakasza. Borbányán és a malomkerti részeken, valamint Oroson is fejlesztettek.


Fejlesztések - bővítések

A „Nyíregyháza Borbánya és Malomkert városrészeket érintő csapadékvíz elvezető hálózat és vízvisszatartási célú tározók fejlesztése” című pályázat még 2016 nyarán indult. A projekt öt szakaszból áll. A Tünde utca területén a meglévő zárt csapadékcsatorna rendszer kapacitásának növelése is megvalósult a beton csőcsatornák megszüntetésével és nagyobb keresztmetszetű műanyag csőcsatornák építésével, útpálya szerkezet bontással és helyreállítással.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

Új projektelem

A pályázatban keletkezett megtakarítás terhére a Virágfürt utcán is tudtak fejleszteni. Itt ezelőtt csak a Napsugár utcáig volt kiépítve a csapadékvíz elvezető hálózat. Így a bővítés előtti időszakban gondot okozott az eső, a csapadékvíz sok esetben megállt az alacsonyabban fekvő területeken, gyakoriak voltak az elöntések.

Barra Gáspár építésvezető elmondta:

A megépített rendszer biztosítja azt, hogy a vízelöntéses területek megszűnnek. A vízelvezető rendszer úgy van kiépítve, hogy a befogadó 41-es főút felé el fog folyni a víz.

A Napsugár utcától a Virágfürt utca két oldalán építették ki a hálózatot – nyílt árkos elvezetéssel és az út déli részén most már átemelő is van.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

A projektben többek között a Lujza, Alma és Vércse utca területein is növelték a meglévő zárt csapadékcsatorna rendszer kapacitását, a Tüzér utca területén is fejlesztettek, valamint záportározókat építettek a Szántó Kovács János utcai parkoló területére.

 

Dér Vivien