Fantasztikus siker - a női röplabdások 11 év után ismét kupagyőztesek

 

Tóth Fruzsina néhány éve még a Móricz Iskola tanulójaként léphetett pályára döntőben. A diákolimpián. Azóta nagyot változott vele a világ, 17 évesen válogatott kerettag lett, utazott az EB-re, most pedig kupagyőztes.

- Hihetetlen ami történt, ha valaki pár éve azt mondja nekem, hogy rövidesen kupagyőztes leszek, megmosolyogtam volna. Már az egy óriási dolog volt, hogy bekerültem a felnőtt keretbe, az pedig, hogy Magyar Kupát nyertünk, felfoghatatlan. Minden tiszteletem a lányoké, fantasztikusan játszottak, kisegítettük egymást és nagyon akartuk a sikert, mert előzetesen mindenki a Békéscsabát tartotta esélyesnek, így volt bennünk bizonyítási vágy. Néhány új dologgal is megleptük talán a BRSE-t, és sikerült győznünk – mondta Tóth Fruzsina, a Fatum Nyíregyháza liberója.

A kupagyőzelem után nem volt hosszú ünneplés, Tóth Fruzsina mégis csak hajnalban aludt el.

- Amikor hazaérkeztünk éjszaka, épp akkor kezdődött a sportcsatornán a meccsünk ismétlése, így megnéztem. És nagyon izgultam, hogy mi lesz a vége – mesélte mosolyogva a fiatal röplabdás.

Csapattársával, Kalotai Zsófiával is még másnap is madarat lehetett fogatni.

- Felejthetetlen élmény volt, nagyon egységes volt a csapat, és bebizonyítottuk, hogy mindenre képesek vagyunk. Már az elején úgy léptünk pályára, hogy nyerni akarunk, és végig küzdöttünk. Csak akkor hittük el, hogy megnyertük a Magyar Kupát, amikor véget ért a mérkőzés. Az első szett szoros volt, de a második és a harmadik játékrészben mi irányítottunk, és megérdemelten győztünk. Nagyon boldog vagyok, ez pályafutásom eddigi legnagyobb sikere – mondta Kalotai Zsófia.

A csapat sokat nem ünnepelhet, pénteken a Vasast fogadja bajnoki mérkőzésen.

Dankó László

Fotó:hunvolley.hu