Faluvégi majális a Sóstói Múzeumfaluban
Május 1-jén 10 és 17 óra között hamisítatlan népi mulatozástól legyen hangos falunk minden szeglete!

Május elseje ősi hagyományokkal bíró tavaszünnep, s mint jeles nap, nem hiányozhat a Sóstói Múzeumfalu rendezvényeinek sorából. 2015-ben látogatóinkkal közösen forgatjuk vissza az idő kerekét, hogy hamisítatlan népi mulatozástól reggeltől estig hangos legyen falunk minden szeglete!

A hangsúlyt folklórelemekkel színesített programkínálatunkra helyezzük majd! Jánkmajtisi portánkra 11 órától érkeznek májusfaállítók: a Kismargaréta és a Margaréta Táncegyüttes tagjai. Sokszínű előadásukat követően a századforduló népi építészetével 11.30 perctől, illetve az Árpád-kori faluval 15.30 perctől ismerkedhetnek meg az érdeklődők, rendhagyó tárlatvezetések keretében.

13 órától a Szivárvány Bábszínház magát Csizmás Kandúrt bújtatja paraván mögé, míg 14 órától a Tai Qi SE Miló Team formagyakorlatokat és küzdelembemutatót hoz faluközpontunkba. Májusi (nép)zenés barangolásra pedig Olajos Gábor és Lahocsinszky Ágnes 15 órától hívja az érdeklődőket!

Egy álló napig tartó vigassággá olyan részletekkel bővítjük majd műsorunkat, mint a mesterségbemutatók, a nagyvásár és vidámpark, a kézműves foglalkozások, a gasztro- és játszóudvar, az életképek néprajzi falunkban, illetve lovaglás és szekerezés a középkori faluban!

Élményekkel teli, tartalmas napot mindazoknak ígérünk, akik kilátogatnak rendezvényünkre. Szeretettel várjuk Önöket!