Fakidőlések és műszaki mentések adtak feladatot a tűzoltóknak a tegnapi napon

Nyírbátor, József Attila utcában egy családi ház kertjének végében égett 5 négyzetméter területen száraz fű, hulladék, ami a kerítést is meggyújtotta. A kiérkezés után a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egy vízsugár segítségével a tüzet eloltotta.


Nagyecseden egy ház udvarában egy Mercedes típusú személygépjármű motortere égett. A lánggal való égést a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Nagyecsed ÖTE egységek kiérkezése előtt a lakosok egy porral oltóval eloltották. Az egységek egy gyorssugárral a motortér hűtését elvégezték, majd áramtalanították a gépjárművet. Az esettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt.

Mátészalka, Dózsa György utcában egy személygépkocsi árokba hajtott és a kapubejáró beton átereszének ütközött. A gépkocsiban egy idős hölgy utazott, aki a mentők elmondása szerint könnyű sérülést szenvedett, Őt a mátészalkai kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt az érintett útszakaszon. Az esethez a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vonult.

Sonkádon egy üdülőben egy kb. 25 m magas tölgyfa felső lombkoronája elszáradt, leszakadt az üdülő épületet és az ott tartózkodókat veszélyeztette. A Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Őrs, valamint Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói motoros láncfűrész segítségével a veszélyes faágat eltávolították.

Csengerben is egy leszakad fa ágához riasztották a tűzoltókat, ami a járókelőket veszélyeztette. Csengeri Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal a veszélyes faágat eltávolította.

Kocsordon az Árpád utcában egy szlovák felségjelzésű kamionról leesett, egy raklapon rögzített lemeztekercs, amivel összeütközött egy arra közlekedő szabályosan közlekedő személygépjármű. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a gépjárművet áramtalanította, majd a közúti akadályt megszűntették. A gépjárműben 2 fő utazott, sérüléseket nem szenvedtek. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt az érintett útszakaszon.


Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság