Ezüst a nyakban, fém a lábban

Nem volt zökkenőmentes Hatházi Dóra felkészülése. A tehetséges nyíregyházi úszó előbb egy testnevelés órán eltörte a lábát, ezért nyolc hetet ki kellett hagynia, és jelenleg is fémek és csavarok tartják a csontot. Majd meghúzódott a hátizma, az EYOF előtti napokban pedig egy fülgyulladás miatt kellett folyamatosan orvoshoz járni. Ennek tükrében különösen szépen csillog az az ezüst és bronzérem, melyeket váltóban szerzett.

- Nagyon boldog vagyok, hogy váltóban sikerült két érmet is nyernünk. Egyéniben kicsit többet vártam mint a hetedik hely, de összességében elégedett vagyok. Ez óriási erőt ad a folytatásra nézve – mondta Hatházi Dóra úszó.

A magyar csapatba sem volt könnyű bekerülni, a nyíregyházi sportoló miután megnyerte korosztálya versenyeit 100 pillangón, így biztosította helyét az EYOF-on. A magyar válogatott munkáját Hatházi Dóra edzője, Gyula Sándor is segítette.

- Nagy megtiszteltetés volt, hogy a válogatottal dolgozhattam. Főleg koordinációs munkák voltak, és a váltók összeállításában segédkeztem. Nagyon örülök Dóri érmeinek, nehéz időszakon vagyunk túl a sérülések miatt, így nagyon értékes ez a második és harmadik hely - mondta Gyula Sándor edző.

A két érem nem csak a sportoló és az edző érdeme, hanem a szülőké is. Komoly áldozattal járt a család részéről, hogy Dóri ott lehessen az Ifjúsági Olimpián. A Sportcentrum vezetése bízik abban, hogy számos rangos versenyen képviselheti majd Nyíregyháza színeit.

- Dóra még nagyon fiatal, de ha kitartóan dolgozik, elérhető az álma, hogy világbajnokságon, olimpián indulhasson. Mi igyekszünk ehhez minden feltételt biztosítani - mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A Sportcentrum a napokban megállapodott egy specialistával, aki húsz kiemelt sportolóval külön foglalkozik. Ettől további fejlődést várnak a szakemberek.

Dankó László

Fotó: Bíróné Nádasi Marianna