Ez nem volt korrekt...

DVSC U21–Kölcsey DSE-Nyíregyháza 37–30 (16–12 )

Debrecen, 145 néző,

V.: Barta N., Kovács S.

Kölcsey: Torkos H. – Hrabina I. 9/5, Gyimesi L. 2, Papp A. 5, Silye V., Kelemen G. 1, Hruska Zs. 2. Csere: Varga F. (kapus), dr. Tilki A. 3, Márkus G. 1, Katona K. 7, Tóth B., Katona B., Varga D. Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 6/5, illetve 5/5.

Igazán nagy megtiszteltetés érte a Kölcsey DSE-t a debreceni NB-II-es bajnokin, a vendéglátók eddig a bajnokság során még soha nem látott erős kerettel álltak ki. Az NB I-es ifibajnokságban 100 %-os teljesítménnyel álló komplett csapatukat küldték pályára a nyíregyháziak ellen. Csak példaként, a Hajdúböszörmény elleni csapatukból mindösszesen ketten játszottak ezúttal!

- Úgy vélem, sportszerűnek egyáltalán nem nevezhető ez a hozzáállás, így komolytalanná válik a bajnokság, ha csak pár meccset vesznek komolyan, a többi mehet a levesbe! Ennek milyen sportértéke van? Ami a meccset illeti kissé megilletődve kezdtünk, nehezen értük el az üzemi hőmérsékletet, 8-3-ra elhúztak a hazaiak.Sikerült rendezni sorainkat és ennek köszönhetően a félidő végéig felzárkóztunk négy gólra! A második etapban támadásban egész jót produkáltunk, bizonyítja ezt a 30 lőtt gól, viszont védekezésünk nem volt olyan dinamikus, amilyet vártam. Végeredményben egy NB II-ben magas színvonalú találkozón helytálltunk, de mi nem ezért utaztunk, szerettünk volna azok ellen bizonyítani, akik állandó résztvevői a bajnokságnak, nem pedig alkalmi vendégek! Sajnos, elvették tőlünk a győzelmi szelfikészítés örömét! Felkészülésünket viszont nagyszerűen szolgálta a magasabb osztályú csapat elleni találkozó, remélem későbbiekben hasznosítunk belőle valamit! Elsősorban Torkos, de Varga is szépen helytálltak a kapuban. Mezőnyben Katona K. volt talán legjobb emberünk, Tilki és Kelemen szép számú gólpasszával míg Hrabina szokásos gólerősségével tűnt ki. Papp, Gyimesi és Hruska elől-hátul mutattak szép megoldásokat. Hasznosítva a tapasztalatokat, remélem már a hétvégi Mátészalka elleni megyei derbin is bizonyítunk - mondta Hadobás István edző.