Ez finom lett! - Sipkaysok végeztek az élmezőnyben az országos versenyen
Szombaton Szolnokon rendezték meg a XVIII. Pelikán Kupát, ahol a Sipkay Barna Technikum tanulói ismét kiemelkedő eredményeket értek el.
A cukrász tanulók között:
- Ignáth Henrietta és Dorostyák Petra páros ezüstérmet szerzett, felkészítőjük: Kollonay István.
- Dencsák Alexandra munkáját bronzéremmel díjazták, felkészítője: Vaskó-Gyurkovics Patrícia.
- Molnár Réka Viktória pedig oklevél minősítést kapott, felkészítője: Strankula Katalin.
A vendégtéri szaktechnikus kategóriában:
- Kamhal Kinga kiváló teljesítményével aranyérmet érdemelt ki, felkészítője: Polonkai Miklós.
A szakács szaktechnikus tanulók közül:
- Szabó Rella nemcsak aranyérmet nyert, hanem számos különdíjjal is elismerést aratott: a rangos Pelikán Kupával, az Ireks Stamag különdíjával, valamint egy 100.000 forint értékű Ireks Stamag továbbképzési utalvánnyal gazdagodott.
Felkészítője Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Sóstó séfje, aki nemcsak mesterszakácsként, hanem kiváló mentoraként is segíti a fiatal tehetségek fejlődését.
Köszönik a segítséget Kelemen Rolandnak, valamint a Hunguest Hotel Sóstónak a támogatást és az elhivatott szakmai munkát!
Háttér
A Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2025. április 12-én 18. alkalommal rendezte meg a Pelikán Kupát az ABA-NOVÁK AGÓRA Kulturális Központban.
Az országos szinten meghirdetett versenyre szakács, cukrász, pincér, barista és pék szakmákban várjuk a tanulókat, felnőtteket, amatőr versenyzőket és csapatokat.
A megmérettetés színvonalát tovább emelte a nemzetközileg is elismert szakmai zsűri, akik a versenyműveket értékelték.
A rendezvény célja az volt, hogy a szakmák magas szintű és kreatív munkáit bemutassák a nagyközönségnek, valamint elismerést adjanak a kiemelkedő pályamunkák alkotóinak, hangsúlyozva szakmai kiválóságukat. A versenyzők inspirálódhattak egymás munkáiból, míg a látogatók különleges alkotásokkal gazdagodhattak.
A verseny kísérőrendezvényei – gasztronómiai kiállítások, bemutatók és kóstolók – tovább színesítették az eseményt, még vonzóbbá téve azt mind a versenyzők, mind a vendéglátás iránt érdeklődők számára.