Ez aztán tavasz! Programözön zúdul a nyíregyháziakra!

Mint a Polip Band fellépésén készült címlapfotónkon is látszik, sokan igénylik a kellemes tavaszi időben tartott nívós programokat. A nyíregyházi együttesek koncertsorozatával indult a zsongás, de több elemmel folytatódik nyárig a program­ka­val­kád.

A Nyíregyházi Napló megjelenését követően még két zenés este tölti be a főteret, pénteken az Orpheum Madams, míg szombaton a Folkfusion Band lépett színpadra.

 

Dzsúdló a Hellón

Jövő hét végén pedig egy ország kedvencei érkeznek! A Helló Nyíregyháza! szezonnyitó, egész napos találkozót évek óta a városi diákság kérései mentén szervezi az önkormányzat. Este héttől ezúttal Dzsúdló produkcióval kedveskednek – nem csak a fiataloknak. A délutáni felvezetés is kiváló nevekből áll: színpadra lép Lőrinczi Fanni, és lesz Pentagon és Vibez fellépés is április 27-én, szombaton.

 

Fitt-Város Majális

Néhány nappal később, május 1-én a tavalyi hagyományt folytatva ismét benépesül a Continental Aréna és környéke. A Fitt-Város Majális újra egy olyan családi és sportnapnak ígérkezik, amely több korosztályt megmozgat, élményeket kínálva. Az ingyenes, városi szabadidős sportesemény egyrészt egyfajta sportágválasztó is, hiszen megannyi mozgásformát lehet kipróbálni, másrészt különleges élményelemek teszik teljessé a napot (itt lesz az ország leghosszabb akadálypályája, az ExatRun), és még nyerni is lehet. Aki addig is mozogni szeretne, továbbra is válogathat a Mozdulj Nyíregyháza! ingyenes kínálatából.

 

Szelektív Szombat, Piramis koncerttel

A sportos nap részletei az 5. oldalon olvashatók, ahol megjelenik egy tíz nappal későbbi program plakátja. A Szelektív Szombatot ezúttal május 11-én tartják a Kossuth téren. A környezetünkért szervezett családi nap középpontjában továbbra is az ökotudatosság jegyében szervezett játékok lesznek, ám a színpad is rengeteg látnivalót kínál, köztük tánccsoportokkal és Tibi a hegyről koncerttel. Az egész napra a Piramis élő koncertje teszi föl a koronát, este hétkor.

 

Jön a városnapok is

S már most érdemes beírni a naptárba május 17-ét és 18-át, azon a pénteken és szombaton ugyanis megannyi színes programmal várja majd az önkormányzat a nyíregyháziakat. Annyit előzetesen elárulhatunk, hogy ismét lesz egy több ezer szeletes ínyencség, és akik a nagykoncerteket kedvelik, ezúttal sem kell majd csalódniuk... Részletek a következő hetekben, nem csak a fenti eseményekről.