Extrém sportverseny - elkezdődött a BMX, roller és falmászó verseny

Második alkalommal rendezik meg a Nyíregyházi Sport Contest viadalt, ahol BMX Flatland, BMX Park, roller és falmászó versenyt is tartanak. A szombati rajt az eső miatt csúszott, de a szervezők igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy a pálya alkalmas legyen a lebonyolításra. 

- Komoly előkészületek előzték meg a versenyt, mindenre felkészültünk, egyedül az időjárást nem tudjuk befolyásolni. De itt is vannak eszközeink, ha eláll az eső, harminc perc alatt felszárítjuk a pályát - mondta Ujváry Zoltán főszervező. 

Az égiek is meghallgatták a kérést, mert 11 óra körül megszűnt a csapadék, a szervezők pedig azonnal hozzáláttak a munkához. 

- Büszkék vagyunk arra, hogy Nyíregyháza egy sportos város. A Kertvárosban van az ország legmodernebb extrém parkja, elkezdődik az NYVSC pálya helyén az Atlétikai Centrum építése, épül az uszoda. Az infrastruktúra fejlesztése lehetővé teszi, hogy megfelelő körülmények között sportolhassanak a város lakói - mondta megnyitójában Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.

Nyíregyházán a hagyományos sportágak mellett egyre népszerűbben az extrém sportok. Ezért is támogatta a város a rendezést. 

- Évről-évre fejlődik a verseny, és lehet fejleszteni a pályát is. Az önkormányzat segítette a szervezők munkáját, mert látjuk, hogy rangos mezőny vesz részt, a nyíregyházi fiatalok pedig hazai környezetben mutathatják meg, hogy mire képesek - mondta Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere. 

Nyíregyháza nyitott az extrém illetve a technikai sportok iránt. Nyáron társházigazdája lesz a jetski EB futamnak, ősszel pedig rally EB futamat rendez. A II. Sport Conetst a tervek szerint szombaton estig tart az Esély Centrum melletti területen.