Évzárásnak egy győzelem idegenben

A Szent Benedek elleni idegenbeli mérkőzéssel zárta az évet a Fatum Nyíregyháza. 

Szoros volt a mérkőzés eleje, egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kiépíteni, majd Perez Ramos egymás után több ászt nyitott, így 9-5-re vezetett a házigazda. Ez döntő volt, mely a szett feléig állandósult a különbség, és a folytatásban sem sikerült ledolgozni a hátrányt, így 24-20-nál szettlabdákhoz jutott a balatonfüredi csapat. Hármat viszont sikerült hárítani, majd a negyediket – vitatható körülmények között – értékesítette a hazai csapat, így nyerte a szettet. 

A második játszmában villámrajtot vett a Nyíregyháza, és 7-1-re vezetett. A folytatásban is megtartotta előnyét a Fatum, sokkal hatékonyabban támadott a csapat, mint az első felvonásban. Féltávnál 12-4-re vezettek a mieink, és a szett második részében is remekül játszottak a mieink, és nyertük a játékrészt! 

A harmadik szett eleje ugyan szorosabb volt, de tartott a lendület, és 8-5-re vezetett a Fatum. Hosszú labdamenetek jellemezték ezt a játszmát, és bár egyenlített a Szent Benedek, a Nyíregyháza nem engedte ki a vezetést a kezéből. Egy 10-0-s rohammal sikerült nagyon komoly előnyt kiépíteni féltávnál, és hozta ezt a játszmát is a Nyíregyháza! 

A negyedik felvonásban jól kezdett a csapat, és 7-4-re vezetett. Nina Kocic, Ivana Jeremic és Szabó Lili is pontosan támadott, így sikerült megduplázni az előnyt. A hajrá Lászlop Alexandra ászával kezdődött, amivel 20-11-re vezetett a Fatum, és öt pontra került a mérkőzés megnyerésétől. Ez végül sikerült, így hátrányból fordítva nyert a Nyíregyháza, és győzelemmel zárta a 2023-as évet. 

Szent Benedek RA – Fatum Nyíregyháza 1-3 (23, -13, -16, -19)

SZBRA: Szakály 2, Perez 14, Castero Cruz 12, Wojcik 6, Berkó, Szerényi 5

Csere: Fáth, Nagy (liberók), Gatard 4, Krakoczki, Kobaidze 2, Schneider

vezetőedző: Kristian Michailov 

Nyíregyháza: Kocic 27, Lászlop 7, Galvao 2, Carabali 9, Jeremic 12, Szabó L.10

Csere: Tóth F. (liberó), Földi 1, Antivero 1, Rufin-Martínez 1

vezetőedző: Adrian Chylinski