Évtizedes álom vált valóra

 

A Nyír1flow Street workout csoport is bemutatót tartott a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban. Az új szabadtéri kondipark eszközeit használták, és mutatták meg a diákoknak, milyen elemeket lehet végrehajtani.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

De nem csak kondiparkot avattak, hanem átadták a műanyaggal borított kosárlabda pályát, a műfüves focipályát, sőt egy rövid rekortán futócsíkot is. Régi álom valósult meg, az iskola vezetése ugyanis egy évtizede küzd azért, hogy a régi salakos és betonos pályákat lecseréljék.

 

Légifotó: Kohut Árpád
 

- Már-már le is mondtunk róla amikor jött ez a lehetőség, hogy mégis megvalósulhat a fejlesztés. A diákok nagyon örülnek neki mert rossz időben is lehet akár sportolni úgy, hogy nem lesznek sárosak, a szünetekben, vagy tanítás után pedig erősíthetnek a kondiparkban – mondta Tar Jánosné, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója.

A beruházás 72 millió forintba került, és a vizes blokkok is felújításra került. A fejlesztés teljes mértékben evangélikus forrásból valósult meg, a költségek 55 %-át a Magyarországi Evangélikus Egyház állta, a fennmaradó összeget pedig az iskola saját forrásból finanszírozta. Az egyház egy komoly összegre írt ki az év elején pályázatot.

 

Légifotó: Kohut Árpád

 

- 500 millió forintot osztottunk szét az evangélikus iskoláknak, örömmel mondhatom, hogy mindenütt fejlesztéseket valósíthattak meg, és szeretnénk a jövőben is segíteni az intézményeket - mondta Krámer György a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodaigazgatója.

A nyíregyházi gimnáziumban az elmúlt években több komoly fejlesztés valósult meg, így korszerűsítették a fűtésrendszert, és megszépültek a tantermek is. A mostani pályaátadás után sem ér véget a munka, szeretnék parkosítani az udvart.

 

Dankó László