„Évtizedes álmokat váltottunk valóra”

A címben szereplő idézet a kormányfőtől való. Orbán Viktor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében járt az elmúlt hétfőn, s ennek során exkluzív interjút adott a Nyíregyházi Televíziónak, amely most is megtekinthető a nyiregyhaza.hu oldalon. A beszélgetés nagyobb része ide kattintva érhető el. Képünkön dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Orbán Viktor miniszterelnök, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő látható. (Megjelent a Nyíregyházi Napló március 16-ai számában.)


Városunkban találkozott dr. Kovács Ferenc polgármesterrel, majd a Kossuth téren a nyíregyházi járókelőkkel.

A választásnak tulajdonképpen két komoly tétje van.

– hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő szerint az egyik az, hogy megvédjük, amit elértünk, a másik pedig, hogy ne engedjük át másnak az országunkat.

A város számíthat a kormányzatra

Az első pontot illetően nyíregyházi szempontból megfogalmazta, hogy amire 30–40 éve várnak a városban, azt sikerült és sikerül a jövőben megvalósítani. Ezek sorában megemlítette példaként a jégpályát, valamint a befejeződő nagykörutat és Nyugati elkerülőt. A miniszterelnök megköszönte azt a támogatást, amit 1990 óta megkapott az összetartó nyíregyháziaktól, s mint ahogy a kormányzat mindig számíthatott a városra, ez fordítva is igaz. Így összegzett: szerényen, de büszkén kijelenthető, hogy nyíregyházi nézőpontból a mostani kormány eredményei vállalhatóak.

Van veszítenivalónk

Orbán Viktor hozzátette: országos szempontból is van veszítenivalónk. Felsorolta, hogy 2010 óta jelentősen csökkent a munkanélküliség, sokan azok közül, akik korábban segélyből éltek, ma munkából élnek, a kormányzásuk előtt magasabbak voltak az adók, s a mai ellenzék 2002 után elvette a gyerekek utáni adókedvezményt, valamint egyhavi nyugdíjat az idősektől, így szerinte mást most sem várhatunk tőlük. A miniszterelnök a figyelmébe ajánlotta a járókelőknek a FIDESZ-KDNP két, Nyíregyházához kötődő országgyűlési képviselőjelöltjét: dr. Szabó Tündét és dr. Vinnai Győzőt.

A haza sorsa dől el áprilisban

Orbán Viktor hangsúlyozta: a mostani választáson a haza sorsa is el fog dőlni.

Önök is láthatják, hogy Európában teljesen megváltozott a helyzet. Kétfajta ország van Európában: amelyiket elfoglaltak vagy el fognak foglalni népvándorlással és migrációval – és vannak azok az országok, amelyek nem hagyják magukat. Magyarország az utóbbi csoportba tartozik. Ma a polgári-nemzeti és keresztény erőkön kívül senki nincs ebben az országban, akiben lenne elég kurázsi és bátorság, hogy megvédje az országot, nemcsak a népvándorlással szemben, hanem Brüsszellel, meg a nagy európai országokkal szemben, akik ide akarják küldeni a fölösleget. Tehát ha azt akarjuk, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország, hanem megmaradjon magyar országnak, akkor nekünk nemzeti kormányra van szükségünk.

További részletekért kattintson ide!


Tarczy Gyula