Érthetetlen jelenetek

Minden előzetes nehézség - sérülések, betegségek - ellenére bizakodva várta az éllovas Mátészalka elleni megyei rangadót a Kölcsey DSE leány kézilabda együttese. A hazaiak kezdtek jobban, de szorosan alakult az eredmény, a félidő közepén 7-6-os állásnál azonban megtörtént az első nagy baj: a nyíregyháziak egyik legjobbja, Gyimesi Lola egy rossz talajfogást követően megsérült, már nem is térhetett vissza. Később porcszakadással meg is műtötték a kórházban.

- Ez a momentum kissé megfogott bennünket, ráadásul a félidő végén egy teljesen indokolatlan szituációban Katona Krisztinek adtak két percet, majd még egyet, ami 3. lévén piros lapot és számára is a meccs végét jelentette. Mindezek ellenére csapatom becsületére válhat, két legjobbunk nélkül is elkezdtük a felzárkózást, sőt a 43. percben kiegyenlítettünk (15-15)! Rémálom, ami ezután történt, az eddig is számunkra érthetetlen ítéleteket hozó játékvezetők feltették a koronát működésükre: Kelemen Grétát a semmiért kiállították, összesen 18 percet voltunk hátrányban a hazai 6 perccel szemben, de ténykedésüket legjobban jellemzi, amikor a végjátékban a hazaiak egyértelműen szabálytalan cseréjét láthatóan észlelték, de a jogos kiállítás valamiért elmaradt!?  Erre nincs magyarázat, vagy ha igen az nagyon csúnya dolog. Érdekes módon a versenybíró sem jelezte a nyilvánvaló kiállítást! (A jelenetet a sportszerű hazaiak is elismerték.) A végére felemésztette energiánkat a sok-sok negatív tényező és 5 gólt kaptunk az utolsó 8 percben. Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez, kívánom, hogy sikerüljön bajnokságot nyerniük, két legnagyobb riválisuk egyaránt jön hozzánk, esetleges legyőzésükkel megpróbálunk segíteni is nekik, de nem tagadom keserű szájízzel távoztunk Szalkáról: részint a játékvezetők inkorrekt ténykedése miatt, másrészt a néhány magából kivetkőzött hazai "szurkoló" miatt, akik 60 percen keresztül a legdurvább szavakkal mocskoltak bennünket, hozzáteszem tehették, mert senki nem figyelmeztette őket!? A szalkai csapat ennél jobb közönséget érdemelne - mondta csalódottan a találkozó után Hadobás István, a Kölcsey DSE edzője. 

Mátészalkai MTK–Kölcsey DSE Nyíregyháza 25–18 (13–9)
Mátészalka, 150 néző, v.: Fibec Z., Herbák T. Mátészalka: Jurecska K. – Deme F., Márkus P. 4, Deme B., Kiss B. 7/3, Árnyas P. 3, Dicső-Kiss J. 4. Csere: Bodó A. (kapus), Ábri T., Tengyel 2, Fudella L., Vakarcs K. 5/1.

Játékos-edző: Vakarcs Krisztina

Kölcsey: Torkos A. – Hrabina I. 9/5, dr. Tilki A. 3, Kelemen G. 1, Silye V., Katona K., Hruska Zs. 2. Csere: Varga F. (kapus), Márkus G., Papp A. 1, Gyimesi L, 1, Rabaton H. 1, Balogh D., Kovács F.

Edző: Hadobás István

Kiállítások: 6, illetve 18 perc.

Hétméteresek: 4/3, illetve 5/5.