Erre a győzelemre lehet építeni
Japánból is érkezett tévéstáb a kézimeccsre.

Régen volt ekkora érdeklődés Nyíregyházán kézilabda-mérkőzés iránt. Telt ház előtt játszhatott a csapat a rivális Ferencváros ellen, ami még akkor is nagy dolog, ha a Bem iskola tornatermét megtölteni nem akkora feladat, mint a Bujtosi Szabadidő Csarnokot. Aki a kezdés előtt tíz perccel érkezett, annak bizony már csak állóhely jutott. Még Japánból (!) is jött egy háromfős tévéstáb, ők természetesen elsősorban Mekaru Atsushi-ra voltak kíváncsiak. A válogatott irányító nyáron igazolt a szabolcsi megyeszékhelyre, és bár fájt az oldala egy sérülés miatt, jelezte, szeretne pályára lépni. Csakhogy a posztján kezdő Varga László nagyszerűen játszott az első félidőben, és miután egymás után lőtte a gólokat és adta a gólpasszokat, amíg bírta erővel, pályán volt. Mekaru aztán a hajrában beállhatott, és fontos gólt is lőtt. Hazájában igazi sztár, Nyíregyháza honlapjára azóta Japánból is folyamatosan érkeznek a kattintások a kézilabdahírekre...
De visszatérve a meccsre, több főszereplője is volt a találkozónak. Kaplonyi Zoltán az utolsó másodpercekben lőtt góllal biztosította be a kétgólos hazai sikert, Gubó Alex és Pánczél Zoltán bombái rendre pontosak voltak, a kapuban pedig Nagy Levente mindent megfogott. Négy hetesből négyet az első félidőben.


Nem gondoltam, hogy ilyen szoros lesz a második félidő, hiszen nyolc góllal is vezettünk már. Ezt magunknak köszönhetjük, a védekezésünk kicsit gyengült, és ezt kihasználta a Ferencváros. De szerencsére az előnyből maradt annyi, hogy megnyerjük a meccset. Ami a kapusokat illeti, úgy érzem, három jó hálóőre van most a Nyíregyházának, az edzőnknek lesz nehéz feladata, hogy eldöntse, ki játszik éppen – mondta Nagy Levente a lefújás után.

Varga Zsolt szakmai igazgatót ezúttal nem hozták zavarba a kapusok. Amikor Nagy Leventét pihentette, a helyére érkező Oláh Zoltán is fontos labdákat fogott, így tudta tartani előnyét az NYKC. A jó rajt az egész szezont meghatározhatja.

Tavaly épp a Fraditól kaptunk ki a bajnokság elején, és úgy éreztem, ez megfogta a csapatot, és még két egygólos vereségbe szaladtunk bele. Most nagyon motiváltak vagyunk, egységes a gárda, jól sikerült a felkészülés, és mindig van olyan ember, aki nehéz helyzetben hozzá tud tenni valami pluszt, ami átlendíti a hullámvölgyön a csapatot. Erre a győzelemre lehet építeni – mondta Varga Zsolt.

Dankó László