Erősítő edzések a röplabdásoknál - Keményen dolgoznak a játékosok
Fotó: Szarka Lajos

Készül az októberi bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza. A játékosok napi két edzésen vesznek részt, délelőtt erősítő, délután labdás tréning szerepel a programban. A csapat a Kaposvár ellen kezdi a szezont. 

A Városi Stadionban kezdték a napot a női röplabdások. Folyamatosan végzik az erősítő edzéseket a játékosok, és kell is a kondíció, október elején ugyanis, a korábbi éveknél két héttel korábban kezdődik a szezon. 

-  Ugyanolyan hosszú lesz a felkészülés mint korábban, de most korábban kezdtünk, mivel az első bajnoki is korábban lesz, és áprilisban befejeződik az idény. Az érkező új játékosokkal nagyon jól megértjük egymást, és eddig zökkenőmentes a felkészülés - mondta Pintér Andrea játékos. 

Nem csak a bajnokságban, a Magyar Kupában és a CEV Kupában is szeretne helyt állni az együttes. Az Extraligában a nyíregyháziak az első négy fordulóban a Kaposvárral, a Vasassal és a Békéscsabával is találkoznak. A csapat főleg hazai edzőmeccseket tervez a nyárra. 

- Volt ugyan egy csehországi meghívásunk, de a vírusveszély miatt hazai csapatokkal mérkőzünk majd meg. A magyar bajnokságban erős gárdák vannak, így ez tökéletesen szolgálja a felkészülésünket - mondra Németh Szabolcs vezetőedző. 

A keret több helyen váltott a szünetben. Zuzanna Szalbierz , Sina Fuchs, Nikola Radosová, Lacombe Zsófia és Neira Ortiz csatlakozott új játékosként a Fatum Nyíregyházához. Utóbbinak a napokban jár le a két hetes kötelező karantén, így a légiós is a többiekkel dolgozhat majd. 

Kapcsolódó galéria

Női röpi edzés a stadionban