Erőnléti edzések
Készül a bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdásoktól többen is hiányoznak, mivel meghívót kaptak a korosztályos válogatottba. A többiek erőnléti tréningeket végeznek.

 Húzódzkodás, guggolás, felülés. Erőnléti edzéseket végeznek a Fatum Nyíregyháza női röplabda együttesének játékosai. Azok, akik Nyíregyházán vannak. A keret ugyan még koránt sem teljes, mivel a Francesco testvérek még nem érkeztek meg a szabolcsi megyeszékhelyre, Villám Lilla és Kalotai Zsófia pedig a korosztályos válogatottal készül. A többiek edzenek, és az első hét után elég fáradtak.

- Elég kemény edzéseken vagyunk túl, de tudjuk, hogy most van itt az ideje az erőgyűjtésnek. A keret alaposan kicserélődött, a célunk pedig nem lehet más, mint a bajnoki cím megszerzése - mondta Sitku Tamara játékos.

Az erőnléti tréningeket a Tarnóczy Zalán vezette edzői team végzi. Szeretnék úgy megerősíteni a játékosokat, hogy bírják a bajnokságot és kevesebb legyen a sérülés.

- Azokat az izmokat igyekszünk megerősíteni, melyek gyengék. Általában ott követik el a hibát, hogy épp azokat edzik, amelyek már egyébként is erősek. Igyekszünk táplálkozási tanácsokat is adni a játékosoknak, hogy még jobb állapotba kerüljenek – mondta Tarnóczy Zalán erőnléti edző.

A bajnokság csak október végén kezdődik, így két hónap lesz a felkészülési idő. A csapat az edzések mellett több felkészülési mérkőzést is játszik majd.

Dankó L