Erőltetett Fatum-menet, nagy kihívások előtt januárban is a női röplabdacsapat

 

A lányok összesen 9 mérkőzést játszanak az első téli hónap végéig, mindeközben a belgiumi Beverentől a szlovéniai Mariboron át az ausztriai Bécsig beutazzák szinte fél Európát, de persze hazai parketten is láthatjuk őket.

Nemzetközi kupameccsek

Elsőként a MEVZA sorozat újabb, szlovéniai állomásán játszanak egymás után két mérkőzést 5-én és 6-án a házigazda Maribor és a BL résztvevő (!) Kamnik csapatai ellen – így nemsokára buszra is szállnak.

Ezt követően magyarországi érintéssel rögtön Belgiumba utaznak a CEV kupa visszavágójára, ahol a nálunk decemberben vizitált Beveren lesz újra az ellenfél.

A hónap végén pedig Bécsbe utazik a gárda, ahol az osztrák és a szlovák bajnok ellen lépnek pályára.

Egy hét itthon, három rangadóval

Január közepén azonban mi is láthatjuk a csapatot. 14-én, vasárnap a Continental Arénában fogadják bajnoki meccsen a tavaly év végén idegenben legyőzött kaposvári csapatot, ami után magyar bajnoki és kupameccsen is az egyik nagy rivális Vasas érkezik: 18-án, csütörtökön és 21-én, vasárnap.

Ami a bajnokságot illeti: az őszi fordulók után az új lebonyolítási rendszer miatt már magasabb fordulatszámra kapcsolnak.

A Fatum ugyanis természetesen bejutott a női mezőny legjobb hat csapata közé, így tulajdonképpen egy „új" sorozat kezdődik, egyre nagyobb téttel.

Figyelni kell a terhelésre, rehabilitációra

Látható, hogy erősen kezdi az új esztendőt a hölgykoszorú, s lesz kit pótolni is, hiszen sérülés miatt továbbra sem számíthatnak a két magyar válogatott játékos, Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin játékára. A többiek egészségesek, azonban náluk is nagyon fontos a következő hetekben a rehabilitáció, ugyanis kevesebb, mint háromnaponta játszanak tétmérkőzést a dobogóra hajtó lányok!