Eredményes volt az edzőtábor - hazatért Törökországból a Nyíregyháza Spartacus

Hazatért Törökországból a Nyíregyháza Spartacus. A csapat az elmúlt napokban edzőtáborban készülhetett a bajnoki rajtra.  

- Nagyon jó körülmények között, remek pályákon készülhettünk, amit terveztünk, nagyrészt elvégeztük. Az utolsó napokban nem jött jól a betegséghullám, két mérkőzést terveztünk szombatra, hogy mindenki 90 perces terhelést kapjon, de mivel kevesebben maradtunk, volt aki 135 percet játszott. Nagyon hasznos volt az edzőtábor a fiatalok szempontjából is, mert nem csak epizódszerepet kaptak, hanem mindenki ugyanannyi lehetőséget kapott, és jó teljesítményt is nyújtottak - mondta Lengyel Roland vezetőedző. 

A csapat négy felkészülési mérkőzést játszott, csak a Legia Varsótól kapott ki, kétszer döntetlen lett a végeredmény, a Krasnodar ellen pedig nyert a Szpari Boda Balázs találatával. A fiatal labdarúgó első gólját szerezte a felnőtt csapatban. 

- Erős csapatok ellen, jó mérkőzéseket vívtunk. Sokat foglalkoztunk a védekezéssel és a támadásvezetéssel is. Egy Legia Varsó ellen is - bár sokat védekeztünk - bőven voltak helyzeteink. A héten már kifejezetten a Soroksár ellen készülünk, az első fordulókban a pályakörülményekkel is meg kell majd küzdeniük a csapatoknak, döntő lesz, ki tud majd jobban alkalmazkodni a viszonyokhoz - tette hozzá Lengyel Roland.