Eredményes hétvégét zártak az úszók

Szombaton a versenyzők 200 méteres vegyes úszásban álltak rajtkőre. Mind a fiúk, mind a lányok javítottak és egyéni csúcsokat úsztak. A Nyíregyházi Sportcentrum úszói közül a legeredményesebbnek a női számban Molnár Fruzsina bizonyult, aki 5. helyezést ért el, a férfi számban pedig Barkóczi Roland állhatott a dobogó második fokára, illetve Ványi Dávid az 5. helyet gyűjtötte be.

Vasárnap már több versenyzővel és több számban álltak rajtkőre a nyíregyháziak. 100 méteres gyorsúszásban dobogós helyet nem sikerült elérniük, de egyéb célkitűzéseik valóra váltak. A 2007-es úszók közül Fekete Viviennek, Molnár Fruzsinának, Lengyel Barnabásnak és Domokos Dávidnak is sikerült megúsznia az Országos Bajnoksághoz szükséges szintidőket. 100 méteres hátúszáson is remekeltek a 2006-os fiúk: Barkóczi Roland ezüstérmet szerzett, míg Ványi Dávid 6. lett. A 2006-os lányoknál 100 méteres mellúszásban Barna Bianka Dorottya zsebelte be a hatodiknak járó elismerést. Barkóczi Roland egyéni csúcsot úszva kapta az aranyérmet a nyakába mellúszásáért, míg Barkó Áron Balázs saját korosztályában 5. helyre úszta magát. A nyíregyháziak 100 méter pillangón is javítottak magukhoz képest. Ványi Dávid bronzérmet hozott haza Budapestről pillangón.

Összességében eredményes hétvégét zártak a Nyíregyházi Sportcentrum úszói a fővárosban. Ezekkel a sikerekkel, tapasztalatokkal készülnek tovább a nyáron megrendezésre kerülő Országos Bajnokságokra.

Edzők: Kelemen Olimpia, Kecskés Evelin