Erdők Hete – Látványos, több állomásos sétát szerveznek a gyermekeknek a Sóstói-erdőben

Fedezd fel az erdőt erdészekkel! címmel rendezett gyerekeknek programot a NYÍRERDŐ Zrt. által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a Sóstói-erdőben. A látványos, több állomásos tanösvény-jellegű séta során az óvodások és iskolások megismerkedhettek az erdészek munkájával.


A XXII. Erdők Hete programsorozat keretében Fedezd fel az erdőt erdészekkel! címmel tanösvény-jellegű sétára várta az óvodásokat és iskolásokat a NYÍRERDŐ Zrt. által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola az Erdei tornapályánál.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Tölgyfa Gábor erdészeti igazgató elmondta, egy ilyen program azért is hasznos, mert a gyerekek szép környezetben töltenek el másfél órát, erdészekkel találkoznak, a túra során megismerkedhetnek az erdőben zajló munkákkal, hogy miként választják ki a kivágandó fát, hogyan végzik a fakitermelést, a feldolgozást, mire használhatjuk a kivágott fát, és hogyan hoznak létre új erdőt.

Az Erdei Iskola egész évben szervez programokat

Az Erdei tornapályán Petrilláné Bartha Enikő a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola vezetője mesélt a gyerekeknek a természetről, az erdő életéről, és persze kedvet csinált a szabadidős barangoláshoz is. Hangsúlyozta, hogy egész évben szerveznek programokat, csoportvezetést is vállalnak a tanösvényen, de nyomkeresős játékra, madárgyűrűzésre is várják az érdeklődőket.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Fedezd fel az erdőt erdészekkel! címmel rendezett programra több száz gyerek érkezett, kisebb csoportokban, egy kilométernyi séta közben, öt állomáson ismerkedhettek meg az erdészek mindennapi munkájával a makkvetéstől a fa felhasználásáig.

 

Szoboszlai Tibor