Enyhülő piaci akadály – Új parkolók és forgalmi rend a Tokaji úti vásártérnél

Folyamatos NYÍRVV-s építkezés nyomán új parkolók, utak és forgalmi rend fogadja a Tokaji úti piac vásárlóit. A tavaly tavasszal kezdődött és a jövő héten záruló munkák jelentősen csökkenthetik a járművek torlódását, a forgalmi akadályt a közúton.


A NYÍRVV Nonprofit Kft. 2017-ben egy 3000 négyzetméteres zúzott köves területen alakított ki további parkolóhelyeket a Tokaji úti vásártéren, hiszen a szokásos sűrű hétvégeken 2200, olykor 2500 jármű elhelyezését és közlekedését kell megoldani. A cég saját forrásaiból több mint 6 millió forintos nettó összeget szánt a beruházásra. Egy szomszédos ingatlan megvásárlásával idén ősszel tovább bővülnek a parkolóhelyek, de a szakemberek átszervezik a gépjárművek fogadását és közlekedését is.

Ahogy a NYÍRVV Nonprofit Kft irodavezetője, Kovalecz Róbert fogalmaz:

Ennek az autómennyiségnek a kezelését tudjuk megoldani most ezzel az új behajtósávval, melynek most is folyamatban van a kialakítása. A területünkön tavaly kialakított új rész, ahol az autókkal meg lehet állni, nehezen volt megközelíthető. Ezen az új úton viszont egyszerűen, értelmezhetően találnak oda az autósok.

Nem érdemes idegenkedni a helyszíntől, hiszen az új területen kézenfekvő a lehetőség, emellett hasonló távolságra van az iparcikk piactól, mint a nagybani piac mögötti terület. A forgalomszervezés, a kétszer két sávos út, és az áthelyezett pavilon tovább enyhíti a Tokaji út terheltségét.

A hétvégén, szombaton és vasárnap terveink szerint a behajtási díjat nem a Tokaji úti nagykapunál fogjuk megfizettetni, hanem majd az új behajtási sávnak a végén, ahol az új és a régi parkolót egyaránt meg lehet közelíteni.

 mondta a szakember.

A NYÍRVV keresi a további fejlesztés lehetőségét a mostani változás tapasztalatai szerint.

Újabb ésszerű forgalmi irányítás, esetleg elektromos behajtási rend kidolgozása is a tervek között szerepel.

 

Matyasovszki Edit