Ennél többet tudunk - vereséget szenvedett az Újpesttől a Fatum Nyíregyháza

Rangadót rendeztek a női röplabda Extraligában. A harmadik helyen álló Fatum Nyíregyháza az Újpestet fogadta, és a mieink szerettek volna visszavágni a fővárosban elszenvedett 3-2-es vereségért. 

Az első játszmában az UTE kezdett jobban, és tíz pontos előnyt harcolt ki a szett derekán. Ez bőven elég volt a játékrész megnyeréséhez, bár a hajrában szépített a Fatum. A folytatásban sokáig döntetlen volt az állás, a végén azonban jobban koncentráltak a fővárosiak, így már 2-0-ra vezettek. A harmadik felvonás izgalmasan alakult. Jelentős hátrányt dolgozott le a Nyíregyháza, és 23-23-nál egyenlített. A fordítás viszont elmaradt, az UTE második szettlabdáját értékesítette, így 3-0-ra megnyerte a mérkőzést. 

Fatum-Nyíregyháza–UTE 0:3 (-18, -19, -24)

Nyíregyháza: G. Francesco 3, Matic 6, Rutarová, Villám 18, Valdez 5, Kalicanin 13. Csere: Tóth F. (liberó), Fernandez 2, Kalotai 2, Kotormán, Inneh-Varga 3. Edző: Horváth András.

UTE: Hiruela 11, Cross 12, Bleicher R. 1, Da Silva 10, Bezsandolszka 15, Bosio 8. Csere: Kötél D. (liberó), Szűcs K., Ancsin, Dégi 2 Edző: Horacio Bastit.

Dankó László

Fotó: Trifonov Éva