Elvitte a pontokat a Sopron
A 16. fordulót rendezték a labdarúgó NB-II-ben. A Nyíregyháza Spartacus a Sopront fogadta.

Alaposan elázott a Városi Stadion talaja vasárnap délelőtt, így a pályával is küzdeniük kellett a játékosoknak.

Nyíregyháza Spartacus - Sopron 1-2 (1-0)

Városi Stadion 1000 néző

Jv: Berke Balázs ( Horváth, Farkas)

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Ur, Rubus, Barna - Holdampf, Kártik(Pálinkás 76.p), Heffler (Kónya 64.p) - Rezes, Tisza, Pölöskey (Szécsi a szünetben)
vezetőedző: Véber György

Sopron: Heinrich - Tóth(Garda a szünetben), Eszlátyi (Gyürki 57.p), Batizi-Pócsi, Erdélyi, Sifter, Zimomrja(Szellák 67.p), Nagy, Kovács, Fazakas, Szabó
vezetőedző: Supka Attila

25 másodperc telt csak el, amikor Holdampf lőtt távolról, alig ment fölé a labdája. A 2. percben nagy helyzet maradt ki, Tisza beadása után Pölöskey alig pörgetett mellé, majd egy beadásra Rubus érkezett, de mellé ment a fejese. Jól kezdett a Szpari! A 17. percben Tisza vállalta el 25 méterről, nagyot védett Heinrich. A szöglet után Tisza lőhetett közelről, de pont a kapust találta el, hatalmas ziccer volt. A 22. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza! Tisza Tibor szabadrúgása után Rezes László csúsztatott a kapuba, 1-0! A gól után bátrabban támadott a Sopron, Fazakas beadásáról ketten maradtak le középen. A 33. percben hatalmas bravúr Hermány Bencétől, Erdélyi közeli fejesét hárította, majd Pölöskey indulhatott volna egyedül középen, de a sárban megállt a labda. A 40. percben Tisza szabadrúgása után Pölöskey robbant be középen, alig ment mellé a labda. A hajrára is jutott még egy Pölöskey helyzet, ezúttal blokkolták lövését. Az első félidő sok lehetőséget és egy Szpari gólt hozott.


A második játékrész egy soproni lövéssel indult, Hermány védett. Kiegyenlített lett a mérkőzés, nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki.A 68. percben egyenlített a Sopron, egy kapu előtti kavarodás után Gyürki lőtt a kapuba, 1-1. Azonnal válaszolhatott volna a Szpari, de Holdampf beadása után Rezes mellé fejelt. A 78. percben Pálinkás próbálkozott egy lövéssel, mellé szállt a labdája, majd Rezes is megpróbálta távolról, Heinrich védett. A 91. percben szögletet rúghatott a Nyíregyháza, a kipattanó után kontrázott a Sopron, és Gyürki második gólját szerezte, 1-2. A Szpari vereséget szenvedett.

Véber György vezetőedző: Az első félidőben már azt játszotta a csapat, amit szeretnék, ha berúgjuk ziccereinket, eldönthettük volna a találkozót. Sajnos a második játékrészben nem tudtuk megismételni ezt a játékot, az egyenlítés után pedig mindent megpróbáltunk, de úgy kaptunk gólt, hogy mi végezhettünk el pontrúgást, majd védekezésnél is létszámfölényben voltunk.

Dankó László