Elszámoltak tudásukkal a megyei középiskolások
Az elmúlt héten rendezték meg a Nyíregyházi Egyetemen a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny megyei fordulóját az intézmény Bessenyei Aulájában. A kétórás megmérettetésen a megye öt középiskolás csapata versengett az országos döntőbe jutásért.

A program elején köszöntőt mondtak a zsűri tagjai, elsőként elnöke Csillag Tamás, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vezérigazgatója, majd dr. Ondi Sándor, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóügyi igazgatóhelyettese és Tilistyák Péter, a Budapest Bank nyíregyházi fiókvezetője.

Az országban ezen a napon 23 helyszínen rendeztek megyei selejtezőket, ahol 115 csapat mérte össze a tudását. Közülük 28 hazai és 4 határon túli magyar csapat jutott tovább a 2016. november 10-én, 8 helyszínen tartandó regionális középdöntőbe. Nyíregyházán öt csapat képviseltette magát, akik egyedi csapatneveket választottak: Pénzügyesek (Kisvárdai SZC Petőfi Sándor Szakgimnáziuma), Ászok (Mátészalkai SZC Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma), Moneypólium (Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általnos Iskola, Kollégium és Óvoda), ABBR (Mátészalkai SZC Budai Nagy Antal Szakgimnáziuma) és a TŐZSDECÁPÁK (Mátészalkai SZC Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma). A legeredményesebbek a „Pénzügyesek” elnevezésű csapat volt, ők jutottak tovább a következő fordulóba.

Mint a versenysorozat honlapján olvasható a 2013-ban elindított PénzSztár egy nagyszabású, évente megrendezendő, játékos pénzügyi műveltségi verseny. Elsődleges célja, hogy felkeltse a középiskolás korosztály érdeklődését a gazdaság és a pénzügyek iránt, valamint felmérje és tovább bővítse ilyen jellegű ismereteiket. A verseny a diákokon keresztül igyekszik egyúttal a szélesebb társadalmi rétegekhez is közelebb hozni a pénzügyi kultúrát és elősegíteni a felnőtt generáció tudatosabb pénzügyi döntéshozatalát.

A program további alakulását a verseny honlapján, a www.penzsztar.hu címen követhetik az érdeklődők.

Nyíregyházi Egyetem