Első alkalommal ülésezik a Városi Diákparlament Nyíregyházán
Első alkalommal ül össze a Városi Diákparlament Nyíregyházán. A középiskolák képviselői azért találkoznak, hogy olyan észrevételek és javaslatok szülessenek, amelyek hasznosíthatók a város ifjúsági koncepciójában.

Hogyan fejleszthető a diákélet Nyíregyházán? Miként vehetnek részt a tanulók az őket érintő döntésekben? A Diákpolgármesteri Iroda ezen kérdések kibontásához és megvitatásához szeretne lehetőséget biztosítani a fiataloknak. Ezért a Mustárházzal karöltve február 21-én első alkalommal hívják össze a Városi Diákparlamentet, az előkészületekről és a rendezvényről a városházán tartottak sajtótájékoztatót.

 

Elképzelések találkozása

 

Stekler Gergő diákpolgármester szerint a diákok találkozójának a célja az, hogy olyan észrevételek és javaslatok szülessenek, amelyek hasznosíthatók a város ifjúsági koncepciójában, illetve közvetlen párbeszéd alakuljon ki a döntéshozók és a diákok között.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Ulrich Attila alpolgármester elsősorban őszinteséget vár a fiatalok gyűlésétől. Mint mondja, nemcsak a korkülönbség, hanem a generációs szakadék is nagy a mai ifjúság és városvezetők között, így szeretnék, hogy a két oldal világról alkotott elképzelései közelebb kerüljenek egymáshoz.

 

Javaslatok a döntéshozók felé

 

A plenáris ülésen a diákok az ifjúságot érintő témákról hallgathatnak meg előadásokat, majd a Mustárházban és a Közösségi Face-ekben a nyíregyházi középiskolák és az általános iskolák végzőseinek delegáltjai nyolc szekció munkájában fogalmazhatják meg ötleteiket a döntéshozók felé. Az önkéntesség, pályaválasztás, szabadidő és diáksport mellett olyan alternatív, napjainkban népszerű témákról is szó lesz, mint a hardcore, az anime vagy a deszkázás.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)