Először – országos triatlon verseny Nyíregyházán
Júliusban első alkalommal adhat otthont Nyíregyháza országos triatlon versenynek. A szervezők több mint ötszáz nevezőt várnak.

Megyei diákolimpiai versenyt már igen, rangos országos triatlon viadalt azonban még soha nem rendeztek Nyíregyházán. Pedig a megyeszékhelyen sokan űzik amatőr szinten a sportágat, a Kodály Zoltán iskola diákjai pedig sorra nyerik a korosztályos versenyeket. Júliusban hazai környezetben indulhatnak a Nyír-Triatlon kupán.

– A keleti régióban Tiszaújváros kivételével nem rendeznek országos triatlon versenyt. Pedig jó triatlonosok bőven vannak Nyíregyházán, Debrecenben és Szegeden is, ezért a szövetség megkeresett bennünket, hogy rendezzünk egy viadalt. Elkezdtük a szervezőmunkát, és terveink szerint Sóstó legszebb részein zajlik majd a viadal – mondta Thuróczy-Horányi Zsuzsa szervező.

A szervezők több mint ötszáz nevezésre számítanak. Több kategóriában rendezik a viadalt, külön lesz futam az ovisoknak, az iskolásoknak, a profiknak, de lesz váltóverseny is. A legkisebbeknek 50 méter úszásból, 1 kilométer kerékpározásból és 500 méter futásból áll a táv, míg a profik 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás után érnek célba.  A július 18-ai rendezvényen a cél a sportág népszerűsítése, és várhatóan a teljes hazai élmezőny rajthoz áll.

Dankó L.