Először hazai pályán

A Bonyhád elleni idegenbeli meccsen alig több mint hetven pontot kapott a Nyíregyháza Blue Sharks. A győzelem azonban elmaradt, mert a támadásbefejezések nem voltak jók, így vereséggel kezdte a szezont a férfi kosárlabda együttes. Nehezítette a helyzetet, hogy nem a legjobb körülmények között játszhatott a csapat, a szakmai vezetés szerint azonban ebből is tanulni kell.

- Egy gumi borítású pályán játszottunk, ami egy tornaterem méretének felelt meg. De ha egy 25 ezres csarnokban kellett volna kosaraznunk, akkor meg az lett volna a baj, szóval fel kell mérni a körülményeket, és ahhoz alkalmazkodva kell játszani. Ezt is meg kell tanulniuk a fiatal játékosainknak - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató

A hétvégén a Veszprémet fogadja a Nyíregyháza. A felkészülést nehezíti, hogy keveset lehet tudni az ellenfélről, a tavalyi bajnoki döntős ugyanis még nem játszott bajnoki meccset.

- Az első fordulóban teremgondok miatt nem játszottak, így nem tudtuk őket megnézni. Egy felkészülési meccs felvételét tudtuk megszerezni, illetve láttuk, hogy erősítettek a nyáron, így egy jó csapat érkezik hozzánk - mondta Siska János vezetőedző.

A keretben sérült nincs, így mindenki bevethető a Veszprém ellen. A találkozó vasárnap 16.30-kor kezdődik a Continental Arénában.

Dankó László