Előny a Nyíregyházánál - öt szettben dőlt el a CEV Kupa meccs

Megkezdődtek a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntői. A Fatum Nyíregyháza a horvát Mladost Zagreb ellen lépett pályára hazai környezetben. 
 

A román Targoviste legyőzése után a két horvát válogatottal is felálló Mladost Zagreb ellen játszott a CEV Kupában a Fatum Nyíregyháza, melynek kezdőjéből ezúttal kisebb sérülés miatt Genesis Francesco és Pintér Andrea is hiányzott. A kék mezes vendégek kezdtek jobban, öt ponttal megléptek, és bár a Nyíregyháza a szett derekán jó támadásokkal csökkentette a különbséget, a hajrá ismét a zágrábiaké volt, és a horvát bajnok 25-19-re nyerte az első játszmát. A második felvonás hazai pontokkal indult, Victoria Pilar ütéseivel szemben nem volt ellenszere a Mladostnak. 17-10-nél már hét ponttal vezetett a Nyíregyháza, melyben a centerek is egyre jobb teljesítményt nyújtottak. A játék minden elemében jobb volt ekkor a Fatum, mely végül a harmadik játszmalabdát értékesítve 25-18-ra nyerte a második szettet.

A harmadik elején ismét a horvátok voltak pontosabbak, de 11-11-nél utolérte ellenfelét a Nyíregyháza. Fordítani viszont nem sikerült, a zágrábi szélső ütők rendre jól fejezték be a támadásokat, és a vendégek 25-18-ra nyerték a játékrészt. A negyedik játszmában ismét a Nyíregyháza volt jobb, sokat javult a sáncmunka, és sikerült hat ponttal meglépni, amit sokáig tartott is a csapat. Végül izgalmas hajrá után 25-21 lett a vége, így jöhetett a döntő szett.  Itt felváltva estek a pontok, a térfélcserénél 8-6-ra a Nyíregyháza vezetett. Végül 15-12-re nyerte a játszmát és ezzel 3-2-re a mérkőzést a magyar csapat, mely előnnyel várhatja a február 5-i visszavágót. 
 

Fatum Nyíregyháza – Mladost Zagreb 3-2 (-19, 18, -18, 21, 12)