Elődöntők előtt a diákcsapatok

A Móricz Iskola röplabdásai két korcsoportban is Nyíregyházán léphetnek pályára a Diákolimpia elődöntőjében. A III. és a IV. korcsoportban is esélyesek, a városi döntőből elsőként jutottak tovább. Május 18-án és 25-én is saját tornatermükben fogadhatják a Miskolcot, az Egert és a Debrecent.

- Az elvégzett munka alapján jogos elvárás, hogy ott legyünk a döntőben, és bízom abban, hogy sikerül is a legjobbak közé kerülnünk - mondta Moravszki Gyuláné a Móricz Zsigmond Általános Iskola edzője.

Könnyen elképzelhető, hogy a döntőben ott lesz a másik nyíregyházi iskola, a Bem csapata is, és a fináléban akár a két intézmény együttese küzdhet az aranyéremért is. Több sportágban is elődöntőket rendeznek a megyében, így kézilabdában és kosárlabdában is a továbbjutásért harcolhatnak az együttesek, többek között az Apáczai kosárcsapatai is. Nyíregyházán idén már két rangos döntőt is rendeztek.

- Egy nagyon mozgalmas időszakon vagyunk túl, a két döntő után selejtezőket és elődöntőket rendezünk, és már tervezzük a jövőt. Nem titok, jövőre szeretnénk újabb finálék házigazdái lenni - mondta Baracsi Endre a Sz-Sz-B Megyei Diák és Szabadidősport Egyesület elnöke.

A Magyar Diáksport Szövetség immár 30. alkalommal hirdette meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpia eseménysorozatát. A versenyrendszerben, mintegy 280 000 tanuló vesz részt a 6 és 18 év közötti korosztályban, 18 sportágban, nemenként hat korcsoportban. Több döntő már lezajlott, és a megyei versenyzők eddig 25 érmet szereztek, melyek közül kilenc arany.

Dankó László