Elődöntő - a második meccs

 A női röplabda bajnokság elődöntőjének második találkozóját vívták. A Fatum Nyíregyháza a Vasast fogadta, mely nyerte a fővárosi mérkőzést. Hosszú labdamenetekkel indult a találkozó, és sokáig szoros volt az állás az első szettben. Szombathelyi Szandra játszott nagyon jól, minden ütése után pont született, és öt pontos előnyt épített ki a Nyíregyháza. Az előny a folytatásban tovább nőtt, és nyerte a szettet a hazai csapat, 1-0.

A második felvonás eleje is szorosan indult, de az első technikai szünetnél a Vasas vezetett három ponttal. Sokat hibáztak ekkor a mieink, így a vendégek egyre jobban megléptek. A szett derekán viszont stabilizálta játékát a Fatum és felzárkózott egy pontra, sőt 18-18-nál egyenlített is. Ettől kezdve szoros volt a hajrá, és a szett végén a vendégek örülhettek, 1-1.

További képekért kattintson a fotóra!

A harmadik játszma 4-4-el indult, de az első technikai szünetnél az angyalföldiek vezettek. Nelmaira Valdez támadásaival azonban fordított a Nyíregyháza 11-10-nél, majd öt ponttal meglépett! A hajrában tovább nőtt a különbség, 21-14-re is vezettek a mieink, és végül a második játszmalabdát értékesítve nyerték a szettet, 2-1. 

A negyedik játékrész 3-7-es Vasas vezetéssel indult, korán időt kellett kérnie Horváth Andrásnak. Genesis Francesco szenzációs mozdulataival 10-10-nél utolérte ellenfelét a hazai gárda, és 14-13-nál a vezetést is átvette. A vendégeknél a legjobban játszó Németh sérült meg komolyan, a térdszalagjai húzódtak meg, nem is tudta folytatni a játékot. Valdez közben már a 20. pontját szerezte, és lendületbe jött a Fatum, de a fővárosi gárda sem adta fel, így a hajrá előtt szoros volt az állás. 20-19-nél Jókay Zoltán kért időt, ami használt, mert fordított a Vasas. Horváth András is kikérte idejét, és egyenlített is a Fatum, majd átvette a vezetést is. Villám Lilla az első meccslabdát értékesítette, és a Nyíregyháza idén először legyőzte a Vasast!

Fatum Nyíregyháza - Vasas 3-1 (16, -21, 19, 22)

Continental Aréna

Nyíregyháza: G.Francesco 9, Vacsi 6, Szombathelyi 6, Villám 16, Kalotai 10, Valdez 22

Csere: Tóth (liberó), Fernandez 5, Kundrák

vezetőedző: Horváth András

Vasas: Pekárik 5, Németh 12, Kountoura 1, Rountree 5, Hardy 9, Sklar 13

Csere: Lévai(liberó), Török 7, Szedmák 3, Kiss, Durst

vezetőedző: Jókay Zoltán

A párharc három nyert mérkőzésig tart, az állás 1-1. Folytatás hétfőn Budapesten. 

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)