Elődöntő - a harmadik meccs

 A női röplabda NB-I elődöntőjének harmadik mérkőzésén találkozott a Vasas és a Fatum Nyíregyháza. 1-1-ről folytatódott a három nyert meccsig tartó párharc, és az eddigi csaták áldozatokkal is jártak, hazai oldalon Németh szenvedett sérülést, míg a nyírségieknél Isis Francesco mellett Szombathelyi Szandra, Villám Lilla és Genesis Francesco is kezelére szorult, de utóbbi három vállta a játékot. 

Az első játszma szorosan indult, az első tecnikai szünetnél egy ponttal a Nyíregyháza vezetett. Majd pontos támadásokkal megléptek a mieink, és 7-10-nél a Vasas vezetőedzője, Jókay Zoltán időt is kért. Használt, mert 16-15-nél már a hazaiaknál volt az előny, majd három ponttal megléptek ami a játszma végéig kitartott, 1-0. 

A második szett hasonlóan indult mint az első, sokáig felváltva estek a pontok. Nagy csata folyt a pályán, és mindkét technikai szünetnél ugyan a Vasas vezetett, de minimális különbséggel. 22-22-vel kezdődött a hajrá, ekkor azonban három pontot szerzett egymás után a fővárosi gárda, így ezt a játszmát is megnyerte. 

A harmadik felvonás rosszul indult, öt ponttal elhúzott a Vasas, majd a második technikai szünetnél 16-10-et mutatott az eredményjelző. Több volt a hiba a Nyíregyházánál, a hazaiak pedig ezt könyörtelenül kihasználták. 19-16-nál felcsillant a remény a szépítésre, de végül a hazaik nyertek.

Vasas - Fatum Nyíregyháza 3-0 ( 22, 22, 20) 

Budapest, Folyondár utca

Nyíregyháza: Szombathelyi, Valdez, G.Francesco, Villám, Kalotai, Vacsi 

Csere: Tóth F. (liberó), Fernandez, Leidgeb, Andrejkovics

Horváth András vezetőedző: Túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy nyerjünk. 

A párharc állása 2-1 a Vasas javára. Folytatás szerdán Nyíregyházán. 

Dankó László-Tóth István