Élménypróba - Több mint 700-an teljesítették a távot

7. alkalommal rendezték meg a Sóstói erdőben a Decathlon Élménypróbát. Több mint 700-an neveztek, és melegítettek be közösen Juharos Gáborral és a Magyar Honvédség Sportszázadának tagjaival. Idén az egyéni és a csoportos indulók mellett nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a családokra. Az esemény fővédnöke Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Miniszterhelyettese, Parlamenti Államtitkár, aki vívóbemutatót is tartott. A rendezvényen részt vett a Magyar Honvédség MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság V. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája is, 30 katona pedig katonai ruhában teljesítette a 26 akadállyal tarkított 5 km-es pályát. 

Idén hazánkban rendezik az Atlétikai Világbajnokságot, melynek a szervezői kitelepültek az Élménypróbára és egy mini akadálypályát is építettek. 

Az élménypróbát teljesítő versenyzők frissítőket és egyedi fém érmet kaptak, emellett értékes tombola ajándékokat sorsoltak ki a szervezők. Idén is díjazták a résztvevők között a legnagyobb létszámú iskolát, a legbulisabb, a legkreatívabb és a legnépesebb induló csapatot. Az iskolák versenyét a több mint 70 gyerekkel érkező Kazinczy nyerte nagy csatában az Eötvös előtt.