Élménypedagógiai konferencia Budapesten
Budapesten, Élménypedagógiai konferencián vettek részt az Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézményének kis néptáncosai. Balatoni Katalin Így tedd rá! módszerével tanuló gyerekek a szakmai nap egyik bemutatóját tartották.

Libás táncot jártak a Kerekerdő Óvoda gyermekei szombaton Budapesten is azon a szakmai előadáson, amelyet az Így tedd rá! módszerrel tanító pedagógusoknak tartanak minden évben.

A budapesti Élménypedagógiai konferencián az óvónők olyan előadásokat hallgathattak meg, amelyeket mindennapi munkájuk során az óvodákban alkalmazni tudnak. Volt beszédfejlesztési, konfliktuskezelési bemutató, de interaktív nevelési módszerekkel is megismerkedhettek a résztvevők. Az Így tedd rá! módszer kidolgozója, Balatoni Katalin minden évben szervez konferenciát azért, hogy újabb szakmai tudással ruházza fel követőit.

 

Önbizalom növelő bemutató

 

Szálkuné Mikulás Katalin, az Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézményének vezetője elmondta, azt tapasztalta, hogy egy-egy ilyen fellépés kellő önbizalmat ad mind a gyerekeknek, mind pedig az őket tanító pedagógusoknak.

 

Olyan tudással rendelkeznek a gyerekek, amivel mások nem

 

A nyíregyházi nevelési intézményben 2014-től alkalmazzák Balatoni Katalin néptánctanítási módszerét. Az óvoda valamennyi csoportjában megismertetik a gyerekekkel a népi kultúrát. Minden nap táncolnak és őrzik őseik hagyományait is. Ebben a tanévben hagyja el az óvodát az első olyan társaság, akik a kezdetektől részt vettek az oktatásban. Az óvodában dolgozó szakemberek szerint és az általános iskolák előzetes visszajelzései alapján a módszerrel tanuló gyerekek képességeire pozitívan hat a néptánc, megállják helyüket és olyan tudással rendelkeznek, mint amilyennel hasonló korú társaik nem.

ME.