Elkezdte a felkészülést a Szpari
Négy játékos távozott a csapattól.

 Az időjárás nem fogadta kegyeibe a Nyíregyháza Spartacust az első edzésen. Hideg szélben kezdte meg a munkát a Szpari a stadion műfüves pályáján, és a következő napokban még itt tartja az edzéseket a szakmai stáb. A játékosok jó állapotban kezdték a munkát.

- Úgy látom, mindenki elvégezte a rábízott edzésprogramot, nagyon jó állapotban vannak, és a mai edzésen jó benyomást keltettek. Holnaptól napi két tréning vár rájuk. Új játékosunk még nincs, három-négy fiatal labdarúgóval tárgyaltunk, és egy középcsatárt még szeretnénk szerződtetni - mondta Véber György vezetőedző.

Az ősszel sérüléssel bajlódó játékosok közül többen is visszatértek, így Dvorschák Gábor, Rudolf Gergely, Harsányi Zoltán és Törtei Tamás is a többiekkel kezdte a felkészülést.

- Elsőre jobb körülményeket is el tudtam volna képzelni, de a hideg szél és havazás ellenére élveztem az edzést. Jó volt ismét játszani, a lábam is jól bírta. Még egy utolsó orvosi vizsgálat vár rám, de remélem azt közlik velem, hogy teljesen rendben van a térdem – mondta Törtei Tamás játékos.

A Szpari a héten napi két edzéssel készül, a jövő héten pedig Törökországba utazik edzőtáborba. Egy hetet tölt majd külföldön a csapat, ahová február elején visszatér, és akkor már edzőmeccseket is játszik az együttes. Az első felkészülési találkozót január 21-én vívja a Spartacus, ekkor a Kazincbarcikát fogadja a csapat. Az első edzésről négyen már hiányoztak, délután pedig a szerződésbontásról szóló papírokat is aláírták a felek. Ezek alapján Ács Ádám, Heffler Norbert, Pölöskey Péter és Barna Szabolcs is távozik Nyíregyházáról. Pölöskey Péter és Ács Ádám iránt több klub is érdeklődik, utóbbi valószínűleg Nyírbátorban folytatja pályafutását. Barna Szabolcs és Heffler Norbert kölcsönben szerepeltek ősszel a Szpariban, mindketten visszatérnek anyaegyesületükhöz, azaz előbbi Debrecenben, utóbbi Mezőkövesden készülhet a továbbiakban. 

Dankó László