Elkezdődött a nyári útfelújítás – Most nagyfelületű aszfaltmarási munkálatokat végeznek

Az elmúlt hetekben már nem a hideg, hanem a tartósabb, meleg aszfaltos technológiát alkalmazzák Nyíregyházán a NYÍRVV munkatársai. Június 5-én többek között a Bujtos utcán kátyúztak. Ezek a munkálatok kisebb felületeket, kátyúkat érintenek, de az úgynevezett nagyfelületű, meleg aszfaltos munkálatok is elkezdődtek már városunkban. Ezeket alvállalkozó végzi június 7-étől. Június 12-én, kedden a Szabadság téren dolgoztak. A Kossuth tér és a Bujtos utca közötti szakaszon marta fel az aszfaltot a NYÍRVV alvállalkozója.


Dicső Péter, a NYÍRVV út- és közterület-kezelési csoportvezetője elmondta:

A Szabadság téren a marási folyamat után visszaadjuk az útfelületet a közlekedésnek. Az ütemterv szerint itt, június 25-én végzik az út burkolását. 2014-ben még csak 55 millió forint jutott erre a fejlesztési folyamatra, a nagyfelületű aszfaltozásokra. Azonban idén ez már közel a duplája lesz. Ez is mutatja, hogy folyamatosan, minden évben próbálunk többet fordítani az útfelújításokra.

Június 17-ig nagyfelületű aszfaltmarási munkálatokat végeznek még többek között a Csipke és Csillag köznél, a Kürt, Liliom, Agyag, Dobos András, Irinyi, Hímes, Gém és Rigó utcánál, valamint a Stadion utca 42-44. számnál a parkolónál.

A pontos helyszínek listája elérhető lesz a NYÍRVV honlapján, valamint a városi webportálon, a nyiregyhaza.hu-n is. Lakossági bejelentések, és a NYÍRVV munkatársainak, valamint az alvállalkozó ellenőrzései alapján is kátyúznak városunkban.

Az útszakaszokon forgalomkorlátozásra és lassabb haladásra kell számítani.

Dicső Péter hozzátette:

Ebben a projektben idén 23 helyszínen tudunk rossz minőségű, balesetveszélyes utakat felújítani. Közel 19 ezer négyzetméteren újítunk. Ez a projekt érinti többek között a belvárost, a Jósaváros, Hímes, Kertváros, Sóstóhegy és Sóstógyógyfürdő településrészeket. Előre láthatóan a munkálatok július közepére véget is érnek, hiszen próbáltuk úgy időzíteni a munkálatokat, hogy az iskolaszezon vége felé kezdődjenek el, hogy minél kevesebb problémát okozzunk a közlekedésben.

A felmart aszfaltot a NYÍRVV telephelyére szállítják, majd azt zúzott köves utak stabilizálásához használják fel a későbbiekben.


Dér Vivien