Elkezdődött a Fatum Kupa női röplabda torna
Fotó:Nagy Tamás

Elkezdődött a Fatum Kupa női röplabda torna. Az első meccsen a Calcit 3-0-ra verte az Újpestet, így a szombati döntőbe jutott. A második találkozón a Prostejov ellen lépett pályára a Fatum Nyíregyháza. 
Jobban kezdett a cseh együttes, és korán 5 pontos előnyt harcolt ki. A mieinknél Ivana Jeremic volt ponterős a szett elején, de ő sem tudta megállítani a Prostejovot, így a játékrész felénél tovább nőtt a távolság. A hajrában viszont jó blokkokkal és pontos támadásokkal sikerült több szettlabdát is hárítani, de a játszmát így is a csehek nyerték. 
A második felvonás eleje is a Prostejové volt, ám a Nyíregyháza egyre jobban mezőnyözött, és jöttek a blokkok is. Nina Kocic remekül támadott, és vezérletével folyamatosan tartotta a távolságot ellenfelével a Fatum. A végjátéknál csak négy pont volt a hátrány, de a cseh együttes első játszmalabdáját értékesítve nyerte ezt a játékrészt is. 
A harmadik szett elején a mieink vezettek, de fordított a Prostejov. Hullámzó volt a játék, egy-két szép labdamenetet hibák követtek, melyeket könyörtelenül kihasznált az ellenfél. A csehek végül 3-0-ra győztek, azaz szombaton 11 órától a bronzmeccsen lép pályára a Fatum az Újpest ellen, míg a döntőben a Calcit ellenfele a Prostejov lesz. 

Fatum Nyíregyháza – Prostejov 0-3 (-18, -21, -19)

Nyíregyháza: Lászlop 7, Galvao 2, Szabó L. 1, Földi 1, Jeremic 13, Kocic 18

Csere: Tóth F. (liberó), Antivero 3

vezetőedző: Tomás Varga

Prostejov: Meidlová 8, Trnková 12, Bajusz 1, Loff 6, Sunderliková 13, Cholet 5

Csere: Bruncliková(liberó), Smolková

vezetőedző: Michal Matusov