Elkészültek a nagykörút bezárásának kiviteli tervei – nyilatkozta a polgármester az NYTV-n

Elkészültek a nagykörút bezárásának kiviteli tervei, s az önkormányzat szeretné megindítani a kivitelezési közbeszerzést – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc polgármester a Nyíregyházi Televíziónak.

Mint ismert, az önkormányzat konkrét elképzelése, hogy egy több évtizedes problémát orvosolva befejezi a torzóban maradt nagykörutat. Ennek keretében a Vasútállomástól a Debreceni útig tartó szűk keresztmetszetet fejlesztenék 2x2 sávossá, mellyel egy teljes, négysávos belső körgyűrű jönne létre Nyíregyházán. A hosszas tervezést követően, melyben az Almatárolónál lévő csomópont adta az egyik legnagyobb nehézséget, már tavaly ősszel születtek tervrajzok, s most újabb szakaszához érkezhet a beruházás, mint azt dr. Kovács Ferenc polgármester nyilatkozta televíziónk új közéleti magazinjában, a Nyíregyháza Most-ban. S bár a veszélyhelyzet lassította a folyamatot, ideális esetben akár jövőre megindulhatnak a munkák.

– Elkészültek a kiviteli tervek, ez egy bő másfél éves munka eredménye. Nem jött jól a veszélyhelyzet ebből a szempontból sem. Szeretnénk megindítani a kivitelezési közbeszerzést. Óriási dolog lenne! Több, évtizedes problémát megoldottunk már – ez legalább harminc éve úgy maradt, pedig fontos, hogy 2x2 sávos belső körgyűrűje legyen a városnak. Többmilliárdos költséget jelent, de remélem, hogy a következő évben ez is elindulhat – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc.

A Nyíregyháza Most című közéleti műsorban készített teljes interjú megtekinthető csütörtökön 18:30-kor és 21:30-kor, valamint pénteken 7:00 órakor a Nyíregyházi Televízióban.