Elképesztő! Megengedte, hogy a 11 éves kislánya vezessen!
A fotó illusztráció

Átengedte kiskorú gyermekeinek a vezetést, ezért az apával szemben kiskorú veszélyeztetése és járművezetés tiltott átengedése miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség. 

A vádirat szerint a szülők elváltak, és megállapodásuk szerint 2023 februárja és áprilisa között – míg az édesanya külföldön tartózkodott - a három kiskorú gyermek az édesapánál élt. Ebben az időszakban a vádlott több alkalommal átengedte motorkerékpárjának vezetését a 9 éves fiának, a személygépkocsija vezetését pedig a 11 éves lányának úgy, hogy először az ölében ülve vezetett a gyermek, majd önállóan irányította a járművet.

Egyik alkalommal a kislány Tiszaeszlár külterületén, a közúton vezetett, az apa mellette a jobb első ülésen ült, míg a kisfiú a hátsó ülésről kamerázott. Szerencsére egyik esetből sem lett baleset.

Azzal, hogy a férfi gépjárművek vezetését átengedte a gyermekeinek, a szülői feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte, súlyosan veszélyeztette gyermekei testi épségét, ezért az ügyészség vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.