Elindult a Vécsey-hét, a programsorozat első napján egy szabadtéri tantermet adtak át

Az érkerti általános iskola 1990-ben vette fel Vécsey Károly nevét, azóta minden évben megrendezik az intézmény névadójáról elnevezett hetet. A cél, hogy a diákok és a tanárok közösen ápolják hagyományaikat úgy, hogy közben elvonatkoztatnak az iskola megszokott ritmusától. Most is különleges hét vár a gyerekekre; szeptember 28-a és október 5-e között színes programokat szerveznek a Vécsey-ben.


Veres László tagintézmény-vezető elmondta:

Szeptember 29-én, szombaton családi napunk lesz. A családi nap keretében pedig pályaorientációs programok is lesznek, a színpadunkon több fellépő is vár majd az érdeklődőkre. Hétfőn egy kispályás labdarúgó-tornát szervezünk, kedden főzőversenyre várjuk a gyerekeket, szerdán városi, tanulmányi versenyeket, csütörtökön koszorúzást és ünnepséget szervezünk a névadónk tiszteletére, pénteken pedig lezárásként minden osztály kirándulni fog.

A LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program támogatásával egy különleges napot szerveztek az iskolában; a cég felajánlásának köszönhetően túrakerékpárokat, fejlesztő- és kártyajátékokat kaptak a gyerekek, valamint átadtak egy szabadtéri tantermet is.

 

Az OPEN AIR elnevezésű terem az iskolaépület előtt található, árnyas fákból álló parkban kapott helyet. Csoportos munkavégzésre való padokkal és ülőrészekkel, táskatartóval és táblával is rendelkezik a megyében egyedülálló tanterem. Szakady Katalin 30 éve tanít az érkerti iskolában. Azt mondta:

Nagyon büszke vagyok erre a projektre. Igazgató úrnak nagy-nagy köszönet azért, hogy megálmodta és a LEGO-val közösen sikerült ezt létrehozni. A LEGO ajándéka a gyerekeknek nagyszerű és csodálatos – a felnőttek is irigykedve nézik a gyerekeket, hogy ilyen jó világuk van az iskolában. Én személy szerint, mint tanító, azért örülök ennek, mert ilyen környezetben, zöld helyszínen, erdős részen, természetben tanítani egy újabb kihívás és egy újabb lehetőség, amit nekem is meg kell tanulni.

A gyerekek jó idő esetén most már a szabad ég alatt, modern kooperatív és élménypedagógiai módszerekkel sajátíthatják el az ismereteket.


Dér Vivien