Elindult a tavaszi szezon

 Beindult az idény az utánpótlás együtteseknél is. A Bozsik Akadémia első osztályban szereplő U14-es gárdája Páll Zsobor kettő és Jeszenszky Ádám góljaival 3-2-re vezetett, ám a hajrában egyenlített a Vasas, így 3-3 lett a végeredmény. A gárda ezzel 8. a tabellán.

- Ősszel jól kezdtük az idényt, több találkozót is nyertünk egymás után. A felkészülésünk jól sikerült a téli szünetben, így szeretnénk tavasszal is hasonló teljesítményt nyújtani - mondta Csernijenko Ruszlan edző. 

Az U15-ös csapat három ponttal gazdagodott, Mészáros Marcell és Tóth Ákos találataival 2-1-re verték a Vasast, megszerezve harmadik győzelmüket a bajnokságban. Szerdán az U14-es együttessel vívtak felkészülési találkozót.

- Nagyon bő a keretünk, és szeretnék mindenkit meccsben tartani, ezért minden szerdán edzőmérkőzést játszunk majd, hogy minden labdarúgó megfelelő terhelést kapjon - mondta Tuska János edző. 

Az Akadémia számára továbbra is problémát jelent, hogy sok tehetséges játékost csábítanak fővárosi klubok. Szeretnének nekik a felnőttek között is lehetőséget biztosítani.

- Azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy az a 10-12 játékos, aki már érett rá, és tehetséges, a felnőttek között is bemutatkozhasson. Ez fontos lenne fejlődésük érdekében. Számítunk a Spartacus segítségére is, hogy tehetséges labdarúgókat itt tarthassuk Nyíregyházán - mondta Németh Károly szakmai vezető. 

A hétvégén a nagyobb korosztályok számára is megkezdődött az idény. A másodosztályban szereplő csapatok közül az U16 3-1-re kikapott a Vác otthonában, Dibáczi Zoltán szerezte a Bozsik gólját. Az U17-es együttes viszont Kovács Norbert találatával egy pontot szerzett Vácott, 1-1 lett a végeredmény. Az U19 is döntetlent játszott a váciakkal, ezen a mérkőzésen nem esett gól.

Dankó László